Retete traditionale din Korea
Bucataras.ro va incanta si de aceasta data papilele gustative cu retete traditionale din Korea si metode inedite de preparare a orezului, precum si retete de supe si mancaruri de legume sau carne.
Preparate delicioase din Korea
Extrem de variate si complexe, retetele culinare din Korea ne invita sa gatim sanatos salate si mancaruri cu carne de vita, carne de pui sau garnituri din legume cu orez. Descoperiti influentele chineze, japoneze si mongole in delicioasele preparate din Korea!
Kimchi - varza murata coreeana
Postat de: ctlinaSterilizati borcanele si capacele. Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati. Indepartati foile... Citeste continuarea
Clatita coreeana - Haemul Pajeon
Postat de: ctlinaCuratati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de... Citeste continuarea
Kimchi
Postat de: AnettTaiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi... Citeste continuarea
Orez prajit in stil coreean
Postat de: SatisfyyourcravingsSe gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia. Se prajesc semintele de... Citeste continuarea
Pui prajit korean
Postat de: mirciss25Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc... Citeste continuarea
Supa ramen cu miso
Postat de: mitinitaPunem supa intr-o craticioara si punem pe foc. Daca nu aveti supa de pui,puneti apa ,iar cand aceasta incepe sa fiarba,adaugati continutul plicului. Taiem ciupercile in doua si le punem in... Citeste continuarea
Supa coreana cu coltunasi si kimchi
Postat de: mitinitaMod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza... Citeste continuarea
Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante
Postat de: mitinitaOrez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10... Citeste continuarea
Omleta coreana cu nori (Gaeran Mari)
Postat de: mitinitaSe bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia de 20 cm si punem putin ulei. Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de... Citeste continuarea
Mandu
Postat de: mitinitaFramantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura. Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care... Citeste continuarea
Orez prajit cu kimchi
Postat de: mitinitaInfierbantam uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde. Amestecam si chiar inainte de a lua de... Citeste continuarea
Pui Jjajang
Postat de: mitinitaPunem toate legumele impreuna cu pieptul de pui intr-o cratita si adaugam 100 ml de apa. Lasam sa fiarba, cand s-au facut si carnea si legumele, amestecam jjajangul cu 100 ml de apa, punem in... Citeste continuarea
Carne tocata in stil korean
Postat de: mitinitaCeapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul... Citeste continuarea
Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca
Postat de: mitinitaVarza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.... Citeste continuarea
Salata de vinete coreana
Postat de: mitinitaSe coace vanata,exact cum o coacem si pentru salata de vinete romaneasca. Se curata de coaja si se toaca marunt. Am folosit robotul pentru o consistenta mai cremoasa. Se adauga restul... Citeste continuarea
Chiftelute coreene cu kimchi de varza
Postat de: mitinitaChiftelutele: eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.... Citeste continuarea
Kimchi de varza
Postat de: mitinitaBucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia. Clatim varza de sare si o... Citeste continuarea
Salata coreana de vara
Postat de: mitinitaSpaghetele din cartof dulce se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se clatesc cu apa rece si apoi se vor scurge. Legumele se vor taia julienne (betigase),taiate astfel sunt spefice... Citeste continuarea
Stir Fry Ramyun
Postat de: mitinitaCeapa verde se taie rondele. Morcovul se curata si se taie betigase (specific bucatariei coreene) Se feliaza ardeiul si ciupercile. Taiteii se fierb 3 minute si apoi se scurg. Se... Citeste continuarea
Gyeran Jjim
Postat de: mitinitaCeapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa. Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se... Citeste continuarea
Miyeokguk - Supa coreeana de alge
Postat de: mitinitaAlgele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic. La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de... Citeste continuarea
Pajeon - Clatite coreene sarate
Postat de: mitinitaSe amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din... Citeste continuarea
Oi Kimchi
Postat de: mitinitaCastravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.... Citeste continuarea
Kimchi Ramyun
Postat de: mitinitaSe pune apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul pachetului de ramyun si cand a inceput sa fiarba apa se toarna peste taiteii instanti. Se acopera bolul cu o farfurie si se lasa cam 3... Citeste continuarea
Gogosi coreene - Hoddeok
Postat de: mitinitaIngredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana. Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau... Citeste continuarea
Japchae - korean noodles din cartofi dulci
Postat de: mitinitaPieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se... Citeste continuarea
Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba
Postat de: mitinitaSe curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se... Citeste continuarea
Ramyun-supa coreeana
Postat de: mitinitaSe curata si se spala ciupercile,apoi se feliaza. Ceapa verde se taie in diagonala,iar oul se taie in jumatate. Se pune apa la fiert. Noodles-ii se pun intr-un bol adanc si se presara... Citeste continuarea
Supa cu kimchi
Postat de: mitinitaSe pune o cana de apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul supei si deasupra se pune niste kimchi. Se toarna apa clocotinda si se acopera 3 minute cu un capac sau o farfurie.... Citeste continuarea
Kimchi Bokumbop
Postat de: mitinitaSe infierbanta orezul intr-o tigaie. Cand e fierbinte se adauga kimchiul si se caleste putin. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga si niste zeama de la kimchi. La sfarsit se pot... Citeste continuarea
Kimchi
Postat de: mitinitaSe curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi. Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare. Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai... Citeste continuarea
Kimchi de castraveti
Postat de: mitinitaSe taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea. Se lasa deoparte cam doua ore. Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul. Se amesteca toate ingredientele si se pun... Citeste continuarea
Pa Jun - Clatite koreene
Postat de: mitinitaSe amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie. Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul. Citeste continuarea