Retete culinare din Korea

Retete traditionale din Korea

Bucataras.ro va incanta si de aceasta data papilele gustative cu retete traditionale din Korea si metode inedite de preparare a orezului, precum si retete de supe si mancaruri de legume sau carne.


Preparate delicioase din Korea

Extrem de variate si complexe, retetele culinare din Korea ne invita sa gatim sanatos salate si mancaruri cu carne de vita, carne de pui sau garnituri din legume cu orez. Descoperiti influentele chineze, japoneze si mongole in delicioasele preparate din Korea!

Kimchi

Postat de: Anett

Taiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi... Citeste continuarea

Orez prajit in stil coreean

Postat de: Satisfyyourcravings

Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia.  Se prajesc semintele de... Citeste continuarea

Pui prajit korean

Postat de: mirciss25

Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc... Citeste continuarea

Supa ramen cu miso

Postat de: mitinita

Punem supa intr-o craticioara si punem pe foc. Daca nu aveti supa de pui,puneti apa ,iar cand aceasta incepe sa fiarba,adaugati continutul plicului. Taiem ciupercile in doua si le punem in... Citeste continuarea

Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Postat de: mitinita

Mod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza... Citeste continuarea

Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

Postat de: mitinita

Orez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10... Citeste continuarea

Omleta coreana cu nori (Gaeran Mari)

Postat de: mitinita

  Se bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia  de 20 cm si punem putin ulei.  Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de... Citeste continuarea

Mandu

Postat de: mitinita

Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.  Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care... Citeste continuarea

Orez prajit cu kimchi

Postat de: mitinita

Infierbantam  uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde. Amestecam si chiar inainte de a lua de... Citeste continuarea

Pui Jjajang

Postat de: mitinita

Punem toate legumele impreuna cu pieptul de pui intr-o cratita si adaugam 100 ml de apa. Lasam sa fiarba, cand s-au facut si carnea si legumele, amestecam jjajangul cu 100 ml de apa, punem in... Citeste continuarea

Carne tocata in stil korean

Postat de: mitinita

Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul... Citeste continuarea

Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca

Postat de: mitinita

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.... Citeste continuarea

Salata de vinete coreana

Postat de: mitinita

Se coace vanata,exact cum o coacem si pentru salata de vinete romaneasca. Se curata de coaja si se toaca marunt. Am folosit robotul pentru o consistenta mai cremoasa. Se adauga restul... Citeste continuarea

Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Postat de: mitinita

Chiftelutele: eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.... Citeste continuarea

Kimchi de varza

Postat de: mitinita

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia. Clatim varza de sare si o... Citeste continuarea

Salata coreana de vara

Postat de: mitinita

Spaghetele din cartof dulce se fierb conform instructiunilor de pe pachet ,se clatesc cu apa rece si apoi se vor scurge. Legumele se vor taia julienne (betigase),taiate astfel sunt spefice... Citeste continuarea

Stir Fry Ramyun

Postat de: mitinita

Ceapa verde se taie rondele. Morcovul se curata si se taie betigase (specific bucatariei coreene) Se feliaza ardeiul si ciupercile. Taiteii se fierb 3 minute si apoi se scurg. Se... Citeste continuarea

Gyeran Jjim

Postat de: mitinita

Ceapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa. Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se... Citeste continuarea

Miyeokguk - Supa coreeana de alge

Postat de: mitinita

Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic. La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de... Citeste continuarea

Pajeon - Clatite coreene sarate

Postat de: mitinita

Se amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor.  Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din... Citeste continuarea

Oi Kimchi

Postat de: mitinita

Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine.... Citeste continuarea

Kimchi Ramyun

Postat de: mitinita

Se pune apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul pachetului de ramyun si cand a inceput sa fiarba apa se toarna peste taiteii instanti. Se acopera bolul cu o farfurie si se lasa cam 3... Citeste continuarea

Gogosi coreene - Hoddeok

Postat de: mitinita

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu  lingura sau cu mana. Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau... Citeste continuarea

Japchae - korean noodles din cartofi dulci

Postat de: mitinita

  Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se... Citeste continuarea

Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba

Postat de: mitinita

  Se curata ridichea si se taie in  cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se... Citeste continuarea

Ramyun-supa coreeana

Postat de: mitinita

  Se curata si se spala ciupercile,apoi se feliaza. Ceapa verde se taie in diagonala,iar oul se taie in jumatate. Se pune apa la fiert. Noodles-ii se pun intr-un bol adanc si se presara... Citeste continuarea

Supa cu kimchi

Postat de: mitinita

  Se pune o cana de apa la fiert. Intr-un bol se pune continutul supei si deasupra se pune niste kimchi. Se toarna apa clocotinda si se acopera 3 minute cu un capac sau o farfurie.... Citeste continuarea

Kimchi Bokumbop

Postat de: mitinita

Se infierbanta orezul intr-o tigaie. Cand e fierbinte se adauga kimchiul si se caleste putin. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga si niste zeama de la kimchi. La sfarsit se pot... Citeste continuarea

Kimchi

Postat de: mitinita

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi. Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare. Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai... Citeste continuarea

Kimchi de castraveti

Postat de: mitinita

Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea. Se lasa deoparte cam doua ore. Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul. Se amesteca toate ingredientele si se pun... Citeste continuarea

Pa Jun - Clatite koreene

Postat de: mitinita

Se amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie. Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul. Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: