Retete culinare din Liban

Retete traditionale din Liban

Din cultura tarilor arabe putem invata foarte multe lucruri, dar mai ales cum sa ne hranim sanatos. Bucatarasii nostri va invita sa preparati si sa gustati minunate bucate libaneze: Tabouleh, Couscous, Hummus, Baba Ghanouj si multe altele.


Mancaruri libaneze

Cat traim avem de invatat, nu-i asa? Noi va propunem sa invatati cum sa traiti cat mai mult cu ajutorul retetelor libaneze alese si prezentate de pritenii nostri bucatari.

Lipii cu branza si ceapa

Postat de: eumimi

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare... Citeste continuarea

Basboussa sau prajitura libaneza

Postat de: ctlina

Frecam bine iaurtul si zaharul cu telul.  Se adauga untul topit, praful de copt, nuca de cocos, faina de cous-cous continuand  să amestecăm.  Se toarnă compozitia... Citeste continuarea

Kibbeh libanez

Postat de: ctlina

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Vanata se spala, se... Citeste continuarea

Saorma cu piept de pui

Postat de: ctlina

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: RuxyRux

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca... Citeste continuarea

Naut crocant

Postat de: MotanLaOale

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit... Citeste continuarea

Sarmalute vegetariene, in foi de vita (Crock Pot 4,7 L Digital)- reteta video

Postat de: AlexTeacher

Impaturiti foile de vita cu compozita facuta (pentru ca veti folosi un aparat Crock Pot nu este nevoie sa fierbeti orezul in prealabil sau sa trageti restul... Citeste continuarea

Humus cu lipii integrale

Postat de: cristeena20

Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il... Citeste continuarea

Tabbouleh - Salata de patrunjel (reteta video)

Postat de: farfuriavesela

Couscous-ul il gatim urmarind intructiunile de pe pachet. Eu l-am acoperit cu apa fierbinte, in care am pus putina sare si o lingura de ulei de masline. Am acoperit vasul si am last couscous-ul sa... Citeste continuarea

Sos Tahini

Postat de: cristeena20

Punem intr-un bol pasta de tahin si turnam cate putin apa rece, pana ajungem la consistenta dorita. Eu il folosesc mai gros. Apoi adaugam sucul de lamaie , sare, piper si pisam usturoiul. Tocam... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: Lia1

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi. 2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul. 3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: elucubratiiculinare

Pentru că încercăm să mâncăm sănătos, vom evita conservele, deci vom fierbe chiar noi năutul. Punem năutul în apă rece cu o seară înainte să-l fierbem. Apa... Citeste continuarea

Slata Fattoush (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Intr-un bol puneti ardei rosu si ardei verde ,peste ei puneti rosii si castraveti apoi puneti ceapa si patrunjel. Amestecati toate aceste ingridiente .apoi adaugati ulei de masline si lamaie... Citeste continuarea

Kafta cu seminte - chiftele libaneze

Postat de: mihaelar63

 Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece . Puneti  frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de... Citeste continuarea

Humus libanez

Postat de: CulinaryRainbow

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă... Citeste continuarea

Humus

Postat de: CulinaryRainbow

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă... Citeste continuarea

Salata tabouleh

Postat de: rena

Punem bulgurul la inmuiat. Tocam marunt patrunjelul si ceapa. Taiem rosia cubulete mici si o lasam sa se scurga de zeama. Amestecam toate ingredientele la un loc adaugam sarea , lamaia si... Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: gurita_ta2005

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si... Citeste continuarea

Tabouleh Salata Libaneza (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Intr-un bol punem rosii iar peste rosii punem ceapa ,cuscus . Cuscusul l-am gatit la abur  timp de 20 de minute dar se poate gati si timp de 5 minute prin fierbere. Unii  folosesc... Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: Patricia_Iordache_79

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim... Citeste continuarea

Lipie Arabeasca (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Puneti faina intr-un bol ,peste ea puneti sare,zahar,lapte praf,drojdie. Incepeti sa adaugati apa putin cate putin. Framantati pana se omogenizeaza aluatul Ungeti aluatul cu putin ulei de... Citeste continuarea

Humus

Postat de: papabundetot

Susanul impreuna cu uleiul le-am bagat in blender si le-am amestecat pana cand s-a format o pasta,eu am pus ulei pt a face o pasta mai moale.Apoi am bagat nautul (scurs de zeama din conserva) si... Citeste continuarea

Salata tabouleh

Postat de: nilgun

Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata... Citeste continuarea

Falafel cu sos picant de roșii

Postat de: elucubratiiculinare

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi... Citeste continuarea

Tahini - pasta de susan (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Se pune susanul la prajit, intr-o tigaie neaderenta uscata. Se lasa 2-3 minute pana se prajeste usor , fara a-l arde si fara a-si schimba culoarea. Se lasa apoi sa se raceasca complet si se pune... Citeste continuarea

Hummus de post (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Se pune nautul uscat la inmuiat peste noapte, in apa calda. Se scurge apoi si se pune la fiert impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Daca folositi naut din conserva, sariti peste acest pas. Se lasa... Citeste continuarea

Chiftelute din naut

Postat de: nico15

 Nautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge bine de apa si se va mixa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul, marar, usturoiul, ceapa verde. Trebuie... Citeste continuarea

Pasta de Humus (pentru doua portii)

Postat de: nico15

Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, se scurge a doua zi si se pune la fiert, se verifica sapte boabe si daca sunt facute inseamna ca este fiert(este metoda lui Anne Burell TV Paprika,... Citeste continuarea

Lipie cu pasta de naut (humus)

Postat de: ioana_malia

Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute. Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana... Citeste continuarea

Muhammara

Postat de: magieinfarfurie

Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un robot de bucatarie sau cu... Citeste continuarea

Tabouleh

Postat de: doralinda72

Punem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam... Citeste continuarea

Kefta de curcan

Postat de: Poliana

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan... Citeste continuarea

Placinta cu mere(libaneza)

Postat de: nico15

Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute. Merele le spalam si le taiem in 6-8... Citeste continuarea

Hummus (pasta de naut)

Postat de: aziz

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in... Citeste continuarea

Pui cu ceapa caramelizata

Postat de: aziz

Se condimenteaza carnea si se lasa la frigider cateva ore. Punem jumatate din ulei intr-o tigaie si lasam pana incepe sa sfaraie si adaugam carnea pana devine aurie. Scoatem carnea adaugam restul... Citeste continuarea

Shaorma vegetariană

Postat de: elucubratiiculinare

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie... Citeste continuarea

Orez basmati in sos de rosii si pui

Postat de: aziz

Orez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare: Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata.... Citeste continuarea

Salata cu patrunjel - Tabouleh

Postat de: Brindusa

Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara. Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie... Citeste continuarea

Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

Postat de: retetepersane

1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici. 2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o... Citeste continuarea

Labneh - Crema de iaurt libaneza

Postat de: retetepersane

Se pune iaurtul intr-o strecuratoare sau tifon,  cu un vas dedesubt in care sa se scurga zerul si se da la frigider peste noapte. In cazul in care puneti iaurtul in strecuratoare acoperiti-l... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: