Retete culinare din Liban

Retete traditionale din Liban

Din cultura tarilor arabe putem invata foarte multe lucruri, dar mai ales cum sa ne hranim sanatos. Bucatarasii nostri va invita sa preparati si sa gustati minunate bucate libaneze: Tabouleh, Couscous, Hummus, Baba Ghanouj si multe altele.


Mancaruri libaneze

Cat traim avem de invatat, nu-i asa? Noi va propunem sa invatati cum sa traiti cat mai mult cu ajutorul retetelor libaneze alese si prezentate de pritenii nostri bucatari.

Chiftelute din naut

Postat de: nico15

 Nautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge bine de apa si se va mixa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul, marar, usturoiul, ceapa verde. Trebuie... Citeste continuarea

Humus reteta (pentru doua portii)

Postat de: nico15

Humus reteta Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, se scurge a doua zi si se pune la fiert, se verifica sapte boabe si daca sunt facute inseamna ca este fiert(este metoda lui Anne... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: ioana_malia

Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute. Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu... Citeste continuarea

Muhammara

Postat de: magieinfarfurie

Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un robot de bucatarie sau cu... Citeste continuarea

Tabouleh

Postat de: doralinda72

Punem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam... Citeste continuarea

Kefta de curcan

Postat de: Poliana

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan... Citeste continuarea

Placinta cu mere(libaneza)

Postat de: nico15

Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute. Merele le spalam si le taiem in 6-8... Citeste continuarea

Hummus (pasta de naut)

Postat de: aziz

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in... Citeste continuarea

Pui cu ceapa caramelizata

Postat de: aziz

Se condimenteaza carnea si se lasa la frigider cateva ore. Punem jumatate din ulei intr-o tigaie si lasam pana incepe sa sfaraie si adaugam carnea pana devine aurie. Scoatem carnea adaugam restul... Citeste continuarea

Shaorma vegetariană

Postat de: elucubratiiculinare

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie... Citeste continuarea

Orez basmati in sos de rosii si pui

Postat de: aziz

Orez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare: Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata.... Citeste continuarea

Salata cu patrunjel - Tabouleh

Postat de: Brindusa

Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara. Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie... Citeste continuarea

Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

Postat de: retetepersane

1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici. 2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o... Citeste continuarea

Labneh - Crema de iaurt libaneza

Postat de: retetepersane

Se pune iaurtul intr-o strecuratoare sau tifon,  cu un vas dedesubt in care sa se scurga zerul si se da la frigider peste noapte. In cazul in care puneti iaurtul in strecuratoare acoperiti-l... Citeste continuarea

Cuscus cu seminte

Postat de: Sabina

Intr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in... Citeste continuarea

Kibbeh Copt (Libanez)

Postat de: dentistutza

crusta Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se... Citeste continuarea

Shawarma

Postat de: mitinita

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in... Citeste continuarea

Couscous

Postat de: mitinita

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa.   Citeste continuarea

Salata de castraveti cu iaurt

Postat de: mitinita

Se lasa iaurtul la scurs. Se stoarca apa din castraveti. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste cu lipii. Citeste continuarea

Baba Ganoush my way

Postat de: LeBlogPiquant

Coaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si... Citeste continuarea

Tabouleh a la Ruxy ( de post)

Postat de: RuxyRux

Tocam legumele marunt, le asezam cuminti la locurile lor...si pregatim sosul. Amestecam si servim cu mare placere...o salata de post excelenta! Citeste continuarea

Salata picanta de morcovi

Postat de: LeBlogPiquant

Am zdrobit in mojar 1 lingurita de seminte de chimen, cu una de boabe de coriandru, 1 catel de usturoi feliat, un praf de paprika, sare si piper. Intr-o tigaie, am pus 4 linguri de ulei de... Citeste continuarea

Tabouleh:Salata cu cuscus

Postat de: mitinita

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Amesteca toata... Citeste continuarea

Salata libaneza Tabouleh

Postat de: silvi0ara

Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa... Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de: silvi0ara

Humus reteta Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: miha

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte). Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc... Citeste continuarea

Hummus bil tahini

Postat de: Brindusa

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana... Citeste continuarea

Pui Coin Vert

Postat de: silvi0ara

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza; Se pun 2 linguri ulei(dupa preferinta)eu folosesc uleiul de arahide,apoi se aduga zeama de lamaie,sare si piper dupa gust sau... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: Brindusa

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2... Citeste continuarea

Lahmeh beajin

Postat de: Oana

Carnea de vitel se toaca, apoi se amesteca cu ceapa mixata bine la robot. Se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se inabuseste carnea, amestecand din cand in cand. Se... Citeste continuarea

Batata bi kezbera

Postat de: Oana

Cartofii se curata si se taie cuburi de 2 cm, apoi se pun la prajit. Intre timp se prepara sosul, amastecand cu blenderul usturoiul curatat, verdeata, uleiul si condimentele. La final se adauga... Citeste continuarea

Kafta

Postat de: Oana

Carnea de berbecut se curata de grasine si piele, apoi se toaca. Ceapa se curata si se amesteca la robot impreuna cu verdeturile spalate bine, pana devine o pasta (nu foarte fina). Se amesteca... Citeste continuarea

Humus reteta libaneza

Postat de: Sabina

Humus reteta Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]