Retete traditionale din Liban
Din cultura tarilor arabe putem invata foarte multe lucruri, dar mai ales cum sa ne hranim sanatos. Bucatarasii nostri va invita sa preparati si sa gustati minunate bucate libaneze: Tabouleh, Couscous, Hummus, Baba Ghanouj si multe altele.
Mancaruri libaneze
Cat traim avem de invatat, nu-i asa? Noi va propunem sa invatati cum sa traiti cat mai mult cu ajutorul retetelor libaneze alese si prezentate de pritenii nostri bucatari.
Chiftelute din naut
Postat de: nico15Nautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge bine de apa si se va mixa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul, marar, usturoiul, ceapa verde. Trebuie... Citeste continuarea
Humus reteta (pentru doua portii)
Postat de: nico15Humus reteta Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, se scurge a doua zi si se pune la fiert, se verifica sapte boabe si daca sunt facute inseamna ca este fiert(este metoda lui Anne... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: ioana_maliaHumus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute. Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu... Citeste continuarea
Muhammara
Postat de: magieinfarfurieIntr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un robot de bucatarie sau cu... Citeste continuarea
Tabouleh
Postat de: doralinda72Punem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam... Citeste continuarea
Kefta de curcan
Postat de: PolianaDaca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan... Citeste continuarea
Placinta cu mere(libaneza)
Postat de: nico15Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute. Merele le spalam si le taiem in 6-8... Citeste continuarea
Hummus (pasta de naut)
Postat de: azizDaca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in... Citeste continuarea
Pui cu ceapa caramelizata
Postat de: azizSe condimenteaza carnea si se lasa la frigider cateva ore. Punem jumatate din ulei intr-o tigaie si lasam pana incepe sa sfaraie si adaugam carnea pana devine aurie. Scoatem carnea adaugam restul... Citeste continuarea
Shaorma vegetariană
Postat de: elucubratiiculinareCartofii se curăță de coajă, se spală, se taie pai și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se taie... Citeste continuarea
Orez basmati in sos de rosii si pui
Postat de: azizOrez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare: Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata.... Citeste continuarea
Salata cu patrunjel - Tabouleh
Postat de: BrindusaGraul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara. Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie... Citeste continuarea
Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete
Postat de: retetepersane1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici. 2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o... Citeste continuarea
Labneh - Crema de iaurt libaneza
Postat de: retetepersaneSe pune iaurtul intr-o strecuratoare sau tifon, cu un vas dedesubt in care sa se scurga zerul si se da la frigider peste noapte. In cazul in care puneti iaurtul in strecuratoare acoperiti-l... Citeste continuarea
Cuscus cu seminte
Postat de: SabinaIntr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in... Citeste continuarea
Kibbeh Copt (Libanez)
Postat de: dentistutzacrusta Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se... Citeste continuarea
Shawarma
Postat de: mitinitaSe taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in... Citeste continuarea
Couscous
Postat de: mitinitaSe fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Citeste continuarea
Salata de castraveti cu iaurt
Postat de: mitinitaSe lasa iaurtul la scurs. Se stoarca apa din castraveti. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste cu lipii. Citeste continuarea
Baba Ganoush my way
Postat de: LeBlogPiquantCoaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si... Citeste continuarea
Tabouleh a la Ruxy ( de post)
Postat de: RuxyRuxTocam legumele marunt, le asezam cuminti la locurile lor...si pregatim sosul. Amestecam si servim cu mare placere...o salata de post excelenta! Citeste continuarea
Salata picanta de morcovi
Postat de: LeBlogPiquantAm zdrobit in mojar 1 lingurita de seminte de chimen, cu una de boabe de coriandru, 1 catel de usturoi feliat, un praf de paprika, sare si piper. Intr-o tigaie, am pus 4 linguri de ulei de... Citeste continuarea
Tabouleh:Salata cu cuscus
Postat de: mitinitaSe fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Amesteca toata... Citeste continuarea
Salata libaneza Tabouleh
Postat de: silvi0araInainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa... Citeste continuarea
Humus reteta
Postat de: silvi0araHumus reteta Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult... Citeste continuarea
Falafel
Postat de: mihaNautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte). Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc... Citeste continuarea
Hummus bil tahini
Postat de: BrindusaFierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana... Citeste continuarea
Pui Coin Vert
Postat de: silvi0araIntr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza; Se pun 2 linguri ulei(dupa preferinta)eu folosesc uleiul de arahide,apoi se aduga zeama de lamaie,sare si piper dupa gust sau... Citeste continuarea
Falafel
Postat de: BrindusaNautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2... Citeste continuarea
Lahmeh beajin
Postat de: OanaCarnea de vitel se toaca, apoi se amesteca cu ceapa mixata bine la robot. Se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se inabuseste carnea, amestecand din cand in cand. Se... Citeste continuarea
Batata bi kezbera
Postat de: OanaCartofii se curata si se taie cuburi de 2 cm, apoi se pun la prajit. Intre timp se prepara sosul, amastecand cu blenderul usturoiul curatat, verdeata, uleiul si condimentele. La final se adauga... Citeste continuarea
Kafta
Postat de: OanaCarnea de berbecut se curata de grasine si piele, apoi se toaca. Ceapa se curata si se amesteca la robot impreuna cu verdeturile spalate bine, pana devine o pasta (nu foarte fina). Se amesteca... Citeste continuarea
Humus reteta libaneza
Postat de: SabinaHumus reteta Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert... Citeste continuarea