Retete culinare din Maroc

Retete traditionale din Maroc

Aflati noi metode de a gati in stil oriental, cu retetele marocane oferite de prietenii nostri maestri in arta culinara. Te invatam sa prepari un delicios cous cous cu legume si pui, ghoriba, tajina de pui cu lamai murate si multe altele.


Specialitati marocane aromate

Pentru un festin in stil marocan, retetele din Maroc oferite de Bucataras.ro va garanteaza succesul si admiratia celor dragi!

Tocana de carne cu ceapa

Postat de: CookieMonster

1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron. 2.... Citeste continuarea

Tajine cu chiftele (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Punem intr-un bol carnea tocata, adaugam putina ceapa verde tocata, jumatatea din cantitatea de patrunjel si jumatate din cantitatea de condimente, punem sare si putin ulei de masline si amestecam... Citeste continuarea

Couscous marocan cu pui (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Incingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa... Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si banane (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Intr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand... Citeste continuarea

Salata marocana

Postat de: Sidy

Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita. Orezul spalat bine in... Citeste continuarea

Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Puneti intr-un bol faina, untul, oul, sarea, praful de copt si trei linguri de zahar vanilat si amestecati bine cu mana sau cu un mixer manual. Eu am folosit noul meu mixer KitchenAid care mi-a... Citeste continuarea

Shake de avocado (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Taiem avocado-ul in doua pe lungime, scoatem samburele si scobim miezul cu ajutorul unei linguri. Punem bucatile de avocado intr-un blender, adaugam zaharul si laptele si mixam bine aprox un minut... Citeste continuarea

Salata marocana (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Facem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine si peste dressing adaugam orezul fiert, conserva de ton si 1/4 din conserva de... Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu carne tocata (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Pasati cartofii fierti si lasati-i sa se raceasca. Intre timp caliti ceapa in cele 5 linguri de ulei, adaugati carnea tocata, condimentele si sarea. Gatiti totul pentru 10 minute sau pana ce... Citeste continuarea

Bissara - mancarica de mazare uscata (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Intr-o oala sub presiune punem mazarea spalata, ceapa, rosiile, patrunjelul, condimentele si sarea si acoperim cu apa rece totul pana ce apa depaseste cu 2 degete ingredientele din oala. Punem... Citeste continuarea

Frigarui in stil marocan (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Amestecati carnea cu ceapa, condimentele, uleiul, coriandrul sarea si faceti-i un masaj bun pentru a distribui uniform condimentele pe fiecare bucatica de carne. Dati carnea la frigider pentru... Citeste continuarea

Pui umplut a la marocaine (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Prima data marinam puiul cu 2-3 linguri de ulei, putina ceapa, jumatate din cantitatea de patrunjel,ghimbirul pudra,ierburile aromatice, o lingura de curry, sare piper si mixul de condimente.... Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne si couscous (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Prima data ne ocupam de couscous pentru ca trebuie lasat sa se umfle 10 min. Punem cana de couscous intr-un castron incapator condimentam cu putina sare si adaugam o cana de apa fierbinte (masuram... Citeste continuarea

Batbout - painici marocane (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Din toate ingredientele framantati un aluat ca pentru paine. Turnati cate putina apa in ingredientele uscate pana ajungeti la consitenta unul aluat. Framantati foarte bine aluatul pana devine... Citeste continuarea

Sardine pane in stil marocan (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Puneti sardinele intr-un bol si adaugati peste ele patrunjelul tocat, ceapa, uleiul de masline, condimentele, sare si piper. Amestecati foarte bine totul avand grija sa nu rupeti sardinele. Puteti... Citeste continuarea

Msmens - Placinte marocane in straturi (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Se framanta un aluat din faina de grau, faina alba, apa, drojdie, un aluat ca cel de paine si se framanta pentru 15-20 de minute. Se lasa 20-30 de minute sa se odihneasca si apoi se imparte... Citeste continuarea

Pastilla placinta marocana cu creveti si pui (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Pentru inceput rupem taieteii si punem peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Ii lasam 5 minute pana se inmoie bine. Separat amestecam crevetii cu patrunjelul tocat, condimentele, usturoiul,... Citeste continuarea

Fructe in sirop marocan

Postat de: RuxyRux

Siropul:  Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele.  Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit. Taiem fructele dupa... Citeste continuarea

Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)

Postat de: bubulina44

Incepem prin a prepara coucous-ul dupa indicatiile de pe cutie sau ca  aici  iar intre timp pregatim cruditatile. Se curata si se spala legumele apoi se taie dupa preferinte si dupa... Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de: bubulina44

Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede. Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare... Citeste continuarea

Tajine au Citron

Postat de: Elenakiko

1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Ca de obicei, eu am pus in tava hartie de copt, e cea mai buna solutie sa nu se arda nimic. Le lasati la foc... Citeste continuarea

Mancarica de ciuperci cu cus-cus

Postat de: panacris

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de... Citeste continuarea

Chiftelute marocane (de cartofi)

Postat de: CaroleCuisine

Fierbem cartofii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-un castron si ii sfaramam cu furculita. Adagam apoi un ou, patrunjel, sare, piper, paprika si usturoiul. Formam chiftelutelele,... Citeste continuarea

'Mingiute' de carne cu sos marocan

Postat de: CaroleCuisine

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim. Le scoatem,pastram uleiul si... Citeste continuarea

Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

Postat de: alice_ciobanu

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de... Citeste continuarea

Lamai conservate (preserved lemons)

Postat de: mentasirozmarin

Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita... Citeste continuarea

Tajine de pui cu lamaie

Postat de: mentasirozmarin

Pentru inceput, am pregatit amestecul de condimente: piperul, ghimbirul, turmericul, boiaua, scortisoara, chimenul, sarea si sofranul - le-am amestecat pe toate intr-un castron si am tavalit prin... Citeste continuarea

Tajina de pui cu lamai murate

Postat de: mitinita

Lamaile murate:   Se spala bine si se sterilizeaza borcanul. Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja. Se sterg... Citeste continuarea

Felii de portocala cu miere si scortisoara

Postat de: mitinita

Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta Citeste continuarea

Shaorma

Postat de: ella87

Pieptul de pui il taiem fasii subtiri sau cum doriti, adaugam condiment de pui lasam 10 min, taiem varza subtire o punem intr-un castron si adaugam marar, putina zeama lamaie si sare si o... Citeste continuarea

Ksra marocana

Postat de: RuxyRux

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional). Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm Asezam... Citeste continuarea

Amestec de ceai cu scortisoara si portocala

Postat de: mitinita

Se amesteca ingredientele si se pasteaza intr-un container inchis ermetic. Se adauga o lingurita la o cana de apa clocotinda. Se poate da cadou,fara a uita sa specifici pe o eticheta cum se... Citeste continuarea

Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

Postat de: RuxyRux

Pregatim cuscusul: Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece... Citeste continuarea

Pui marocan

Postat de: meosiris

-Se taie lamaia felii. -In uleiul incins se pun toate ingredientele in afara de cartofi. -Se lasa cateva minute, apoi se adauga apa. -Se pune apoi totul in tava, se adauga si cartofii... Citeste continuarea

Tajina de miel cu caise

Postat de: yafa

Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem... Citeste continuarea

Pasta de vinete cu chimen si iaurt

Postat de: lia

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie.... Citeste continuarea

Ghoriba cu migdale

Postat de: Brindusa

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa. Incalzeste cuptorul la 175 C. Bate ouale cu... Citeste continuarea

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Postat de: pusikmea

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de... Citeste continuarea

Pui si cus-cus cu legume

Postat de: Sylvia

  Preparare :  intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de... Citeste continuarea

Cous-cous cu legume si pui

Postat de: Oana

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]