Retete traditionale din Maroc
Aflati noi metode de a gati in stil oriental, cu retetele marocane oferite de prietenii nostri maestri in arta culinara. Te invatam sa prepari un delicios cous cous cu legume si pui, ghoriba, tajina de pui cu lamai murate si multe altele.
Specialitati marocane aromate
Pentru un festin in stil marocan, retetele din Maroc oferite de Bucataras.ro va garanteaza succesul si admiratia celor dragi!
Tocana de carne cu ceapa
Postat de: CookieMonster1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron. 2.... Citeste continuarea
Tajine cu chiftele (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePunem intr-un bol carnea tocata, adaugam putina ceapa verde tocata, jumatatea din cantitatea de patrunjel si jumatate din cantitatea de condimente, punem sare si putin ulei de masline si amestecam... Citeste continuarea
Couscous marocan cu pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineIncingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa... Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineIntr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand... Citeste continuarea
Salata marocana
Postat de: SidyCuratam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita. Orezul spalat bine in... Citeste continuarea
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePuneti intr-un bol faina, untul, oul, sarea, praful de copt si trei linguri de zahar vanilat si amestecati bine cu mana sau cu un mixer manual. Eu am folosit noul meu mixer KitchenAid care mi-a... Citeste continuarea
Shake de avocado (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineTaiem avocado-ul in doua pe lungime, scoatem samburele si scobim miezul cu ajutorul unei linguri. Punem bucatile de avocado intr-un blender, adaugam zaharul si laptele si mixam bine aprox un minut... Citeste continuarea
Salata marocana (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineFacem un dressing din doua linguri de maioneza, o lingura de mustar si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine si peste dressing adaugam orezul fiert, conserva de ton si 1/4 din conserva de... Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu carne tocata (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePasati cartofii fierti si lasati-i sa se raceasca. Intre timp caliti ceapa in cele 5 linguri de ulei, adaugati carnea tocata, condimentele si sarea. Gatiti totul pentru 10 minute sau pana ce... Citeste continuarea
Bissara - mancarica de mazare uscata (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineIntr-o oala sub presiune punem mazarea spalata, ceapa, rosiile, patrunjelul, condimentele si sarea si acoperim cu apa rece totul pana ce apa depaseste cu 2 degete ingredientele din oala. Punem... Citeste continuarea
Frigarui in stil marocan (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineAmestecati carnea cu ceapa, condimentele, uleiul, coriandrul sarea si faceti-i un masaj bun pentru a distribui uniform condimentele pe fiecare bucatica de carne. Dati carnea la frigider pentru... Citeste continuarea
Pui umplut a la marocaine (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePrima data marinam puiul cu 2-3 linguri de ulei, putina ceapa, jumatate din cantitatea de patrunjel,ghimbirul pudra,ierburile aromatice, o lingura de curry, sare piper si mixul de condimente.... Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne si couscous (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePrima data ne ocupam de couscous pentru ca trebuie lasat sa se umfle 10 min. Punem cana de couscous intr-un castron incapator condimentam cu putina sare si adaugam o cana de apa fierbinte (masuram... Citeste continuarea
Batbout - painici marocane (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineDin toate ingredientele framantati un aluat ca pentru paine. Turnati cate putina apa in ingredientele uscate pana ajungeti la consitenta unul aluat. Framantati foarte bine aluatul pana devine... Citeste continuarea
Sardine pane in stil marocan (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePuneti sardinele intr-un bol si adaugati peste ele patrunjelul tocat, ceapa, uleiul de masline, condimentele, sare si piper. Amestecati foarte bine totul avand grija sa nu rupeti sardinele. Puteti... Citeste continuarea
Msmens - Placinte marocane in straturi (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineSe framanta un aluat din faina de grau, faina alba, apa, drojdie, un aluat ca cel de paine si se framanta pentru 15-20 de minute. Se lasa 20-30 de minute sa se odihneasca si apoi se imparte... Citeste continuarea
Pastilla placinta marocana cu creveti si pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisinePentru inceput rupem taieteii si punem peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Ii lasam 5 minute pana se inmoie bine. Separat amestecam crevetii cu patrunjelul tocat, condimentele, usturoiul,... Citeste continuarea
Fructe in sirop marocan
Postat de: RuxyRuxSiropul: Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele. Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit. Taiem fructele dupa... Citeste continuarea
Mancare de post: salata de cruditati si couscous (2 persoane)
Postat de: bubulina44Incepem prin a prepara coucous-ul dupa indicatiile de pe cutie sau ca aici iar intre timp pregatim cruditatile. Se curata si se spala legumele apoi se taie dupa preferinte si dupa... Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: bubulina44Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede. Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare... Citeste continuarea
Tajine au Citron
Postat de: Elenakiko1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Ca de obicei, eu am pus in tava hartie de copt, e cea mai buna solutie sa nu se arda nimic. Le lasati la foc... Citeste continuarea
Mancarica de ciuperci cu cus-cus
Postat de: panacrisCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de... Citeste continuarea
Chiftelute marocane (de cartofi)
Postat de: CaroleCuisineFierbem cartofii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-un castron si ii sfaramam cu furculita. Adagam apoi un ou, patrunjel, sare, piper, paprika si usturoiul. Formam chiftelutelele,... Citeste continuarea
'Mingiute' de carne cu sos marocan
Postat de: CaroleCuisineSOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim. Le scoatem,pastram uleiul si... Citeste continuarea
Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte
Postat de: alice_ciobanuPentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de... Citeste continuarea
Lamai conservate (preserved lemons)
Postat de: mentasirozmarinLamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita... Citeste continuarea
Tajine de pui cu lamaie
Postat de: mentasirozmarinPentru inceput, am pregatit amestecul de condimente: piperul, ghimbirul, turmericul, boiaua, scortisoara, chimenul, sarea si sofranul - le-am amestecat pe toate intr-un castron si am tavalit prin... Citeste continuarea
Tajina de pui cu lamai murate
Postat de: mitinitaLamaile murate: Se spala bine si se sterilizeaza borcanul. Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja. Se sterg... Citeste continuarea
Felii de portocala cu miere si scortisoara
Postat de: mitinitaCurata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta Citeste continuarea
Shaorma
Postat de: ella87Pieptul de pui il taiem fasii subtiri sau cum doriti, adaugam condiment de pui lasam 10 min, taiem varza subtire o punem intr-un castron si adaugam marar, putina zeama lamaie si sare si o... Citeste continuarea
Ksra marocana
Postat de: RuxyRuxPreparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional). Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm Asezam... Citeste continuarea
Amestec de ceai cu scortisoara si portocala
Postat de: mitinitaSe amesteca ingredientele si se pasteaza intr-un container inchis ermetic. Se adauga o lingurita la o cana de apa clocotinda. Se poate da cadou,fara a uita sa specifici pe o eticheta cum se... Citeste continuarea
Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume
Postat de: RuxyRuxPregatim cuscusul: Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece... Citeste continuarea
Pui marocan
Postat de: meosiris-Se taie lamaia felii. -In uleiul incins se pun toate ingredientele in afara de cartofi. -Se lasa cateva minute, apoi se adauga apa. -Se pune apoi totul in tava, se adauga si cartofii... Citeste continuarea
Tajina de miel cu caise
Postat de: yafaInmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem... Citeste continuarea
Pasta de vinete cu chimen si iaurt
Postat de: liaSe coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca . Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie.... Citeste continuarea
Ghoriba cu migdale
Postat de: BrindusaToaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa. Incalzeste cuptorul la 175 C. Bate ouale cu... Citeste continuarea
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Postat de: pusikmeaMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de... Citeste continuarea
Pui si cus-cus cu legume
Postat de: SylviaPreparare : intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de... Citeste continuarea
Cous-cous cu legume si pui
Postat de: OanaPieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru... Citeste continuarea