Retete culinare din Moldova

Retete traditionale din Moldova

Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.


Retete moldovenesti traditionale

Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.

Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura

Postat de: Ksenya

Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura  Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.... Citeste continuarea

Desert cozonac spirala, cu mac

Postat de: RODIMUR

Drojdia și oul se dizolvă în laptele cald. Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până... Citeste continuarea

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește... Citeste continuarea

Desert turtite impletite, cu magiun

Postat de: RODIMUR

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful... Citeste continuarea

Omleta bicolora

Postat de: RODIMUR

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță. Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic. Se... Citeste continuarea

Salata Bratara rubinie

Postat de: RODIMUR

Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am... Citeste continuarea

Salata de conopida Fagaras

Postat de: mihaelar63

Conopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas  branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum... Citeste continuarea

Placinte foioase cu urda si marar

Postat de: RODIMUR

Pentru aluat se pune făina în vasul de frământat, se face o adâncitură în mijloc și în ea se pun sarea și zahărul. Se adaugă ouăle și oțetul, se amestecă... Citeste continuarea

Placinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapa verde si marar

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se pregătește umplutura. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți (sau aproape fierți) se strecoară de apă și se lasă la... Citeste continuarea

Salata de sfecla cu nuci

Postat de: ctlina

Curatati nuca si tocati miezul de nuca - nu foarte marunt. Curatati sfecla si usturoiul. Dati pe razatoare cea mare sfecla si usturoiul pe cea mica. Amestecati toate ingredientele... Citeste continuarea

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Postat de: eumimi

Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un... Citeste continuarea

Salata de varza cu salam

Postat de: eumimi

Tocam varza cat mai subtire si o punem intr-un bol. Salamul si ceapa le tocam julienne si le adaugam peste varza. Adaugam si maioneza (am folosit maioneza cumparata caci nu este la fel de... Citeste continuarea

Placinte cu varza si carne tocata

Postat de: eumimi

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de... Citeste continuarea

Bulz moldovenesc

Postat de: ctlina

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele. Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei... Citeste continuarea

Placintele cu varza (de post)

Postat de: AndrutzaP

Aluatul se decongeleaza complet. Varza, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei. Se asezoneaza cu piper si foi de dafin si se lasa pe foc pana scade toata zeama. Aluatul se taie... Citeste continuarea

Prune umplute cu nuci

Postat de: Ksenya

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie.... Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni by Alex Teacher

Postat de: AlexTeacher

 Reteta de preparare a papanasilor Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore; Montati vasul de inox al malaxorului (eu am folosit un... Citeste continuarea

Papanași cu smântână și dulceață de merișoare

Postat de: CulinaryRainbow

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o... Citeste continuarea

Zeama de cocos in stil Basarabean

Postat de: Ksenya

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe... Citeste continuarea

Ciorba de varza cu piept de porc

Postat de: Larra

Taiem varza si morcovii marunt Tocam rosia in cubulete mici Calim carnea max 7 minute  Dupa care adaugam morcovul Mai calim inca 5 minute  Dupa care adaugam rosia si varza... Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: ira1999

Taiem intr-un bol rosiile castravetii ceapa si ardeiul,apoi patrunjelul.Adaugam uleiul sarea si piperul si salata este gata. Citeste continuarea

Cartofi cu carne la cuptor

Postat de: Thalia

Carnea se fierbe in prealabil in apa se adauga 2 frunze de dafin, boabe piper negru, sare. In timp ce fierbe carnea se alege spuma.Dupa ce carnea s-a fiert si apa a scazut se stinge focul.... Citeste continuarea

Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"

Postat de: Corina33

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare. Intr-o tigaie teflonata se coc... Citeste continuarea

Surcele cu nuca

Postat de: atamanvictoria18

Intr-un bol se bat bine ouale cu zaharul, se adauga vanilia si se amesteca. Adaugam faina putin cate putin pana este destul de tare (insa nu prea tare ca sa nu devina sfaramicios) ca sa poata fi... Citeste continuarea

Fasole pastai cu usturoi

Postat de: Betty96

Se caleste ceapa apoi se pune fasolea in oala si se caleste si aceasta un pic.Se pune delikatul si se pun 1-2 cani de apa.Se lasa sa fiarba in jur de 20 de minute apoi se adauga usturoiul pisat.Se... Citeste continuarea

Cocos la tava cu cartofi aromati

Postat de: cristeena20

- Cocosul daca este mare se portioneaza. Eu am avut mare de tot :) asa ca am luat pulpele mari intregi .Le-am sarat , piperat si am uns cu un amestec de maioneza, usturoi pisat, piper, chili(daca... Citeste continuarea

Tort / prajitura " Cusma lui Guguta"

Postat de: luminita20_2006

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, smantana si coniacul dupa care se adauga bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina Se amesteca bine pana cand obtinem... Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: dantes

Se coc ardeii si se curata. Separat se amesteca otetul, uleiul si sosul de soia si se toarna peste ardei si se lasa cam o ora pentru a se patrunde bine ardeii. Citeste continuarea

Budinca cu branza si visine

Postat de: Anastasia

Ouale se separa albusul de galbenus. Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin. Galbenusurile se freaca cu zaharul,... Citeste continuarea

Tort Kitty

Postat de: luminita468

Zaharul se bate cu ouale, se adauga mierea, bicarbonatul, untul topit si 2 pahare de faina. Totul se amesteca si se pune la aburi pentru o ora, amestecand din cand in cand. Cand se raceste aluatul... Citeste continuarea

Tort Pianoforte

Postat de: luminita468

Aluatul: Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei,... Citeste continuarea

Tartine simplu de preparat

Postat de: cristinutza92

Taiem o felie de salam subtire apoi o impartim in doua, pe felia de piine adaugam salamul taiat, apoi cascavalul taiat subtire .....rosia la fel o taiem cubice subtiri si imprastiem pe tartina... Citeste continuarea

Rulada cu crema de halva

Postat de: rodica_m

Preparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine. Separat batem si galbenusurile cu uleiul si... Citeste continuarea

Somon cu cartofi si maioneza la cuptor

Postat de: Michael

Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert  (daca nu-i fierbem se vor coace foarte greu, vreo 4 ore) Cit fierb cartofii punem la condimentat pestele si il dam in frigider, apoi... Citeste continuarea

Pui aromat

Postat de: rodica_m

Puiul se spala, se taie pieptul (pe care-l folositi la altceva) si se aplatizeaza. Se sareaza puiul dupa gust. Intre timp preparam sosul: intr-un bol punem maioneza (de preferat sa fie... Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval

Postat de: rodica_m

Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se... Citeste continuarea

Rulouri de dovlecei

Postat de: rodica_m

Dovleceii se spala, se sterg bine. Se taie pe lung in fasii potrivite (nici prea groase nici prea subtiri). Saram doar in momentul cand am scos dovleceii prajiti pe farfurie. (In caz contrar vor... Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: rodica_m

Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe. Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat. Visinele fara samburi... Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: rodica_m

Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare. Intre timp taiem feliile de paine in cubulete si le punem la cuptor, pana devin aurii, cam 15 min, in acest mod obtinem pesmetii de care avem... Citeste continuarea

Rulouri de clatite cu visine

Postat de: rodica_m

Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele. Pregatim clatitele : se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]