Retete traditionale din Moldova
Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.
Retete moldovenesti traditionale
Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.
Tocanita din piept de gaina cu ardei
Postat de: anisoaraSe incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in... Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci
Postat de: anisoaraReteta de preparare a papanasilor Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in... Citeste continuarea
Placintele bunicii mele
Postat de: anisoaraEste o reteta foarte usor si foarte repede de preparat. Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se... Citeste continuarea
Peste prajit in blana
Postat de: anisoaraPrin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata. Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca ,... Citeste continuarea
Pungute de clatite cu carne
Postat de: anisoaraCarnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste. In carne se taie cubulete de cascaval sau ras prin razatoare si se... Citeste continuarea
Parjoale de casa
Postat de: anisoaraCarnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de... Citeste continuarea
Peste emperador la gratar
Postat de: anisoaraSe incalzeste tigaia - gratar. Se prajesc in ulei de masline 2 catei de usturoi pana se rumenesc, si se arunca cateii de usturoi.. Se prajesc feliile de peste in uleiul bine incins, pe o... Citeste continuarea
Supa crema din bostan cu dovlecel
Postat de: anisoaraSe spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Intr- o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana se inmoaie, nu se... Citeste continuarea
Ardei murati cu varza, metoda rapida
Postat de: anisoaraVarza se prepara dupa aceasta receta VARZA MURATA IN 3 ORE si se lasa la murat Ardeii se curata de codita si seminte, se spala. Intr-un vas se pune apa , sarea , otetul si zaharul si se lasa... Citeste continuarea
Varza murata in 3 ore
Postat de: anisoaraToata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se... Citeste continuarea
Parjoale delicioase
Postat de: anisoaraCarnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si... Citeste continuarea
Tort pascal
Postat de: anisoaraModul de preparare : Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu... Citeste continuarea
Tort dedicat ' De la inima la inima "
Postat de: AnastasiaPreparare blat: Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta... Citeste continuarea
Piparus de post
Postat de: nadina73Se curata rdeiul rosu ,se taie capacul de sus si se scot samburi,apoi se oparesc in putina apa cu sare chair 2-3 minute nu mai mult cat sa se inmoaie putin Ceapa se toaca marunt si se caleste... Citeste continuarea
Salata de fasole cu nuca
Postat de: nadina73Eu cumpar fasolea fiarta in borcan acum am pus alba dar merge mai bine daca e fasolea colorata(tarcata cum se mai zice) ardeiul se taie cubulete mici atat cel rosu cat si cel verde(sau... Citeste continuarea
salata asortata cu sfecla rosie-post
Postat de: nadina73Se fierb cartofi in coaja ,apoi se taie cubulete Morcovi se fierb pa aburi apoi se taie rondele,sau se pot cali in putin ulei,sare si putina apa si apoi taiati(cum va este mai... Citeste continuarea
Mere coapte cu prune
Postat de: nadina73Merele se taie in 4 dar nu de tot se cresteaza bine apopi se pune putin zahar brun si scortisoara si 3-4 stafide apoi se invelesc in staniol uns putin cu ulei si se pun la cuptor... Citeste continuarea
Omleta cu cartofi
Postat de: valentinalaurSe spala si se curata cartofii, se taie rondele. Se prajesc in tigaie. Intre timp se bat ouale bine. Dupa ce cartofii capata o culoare aurie, se adauga ouale batute. La sfarsit, cand omleta... Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: anisoaraSe amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va... Citeste continuarea
Morcov marinat in stil coreean
Postat de: anisoaraSe da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se... Citeste continuarea
Mancarica de bob
Postat de: anisoaraSe spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e... Citeste continuarea
Sarmale de post in sos de ardei dulce
Postat de: anisoaraCeapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre... Citeste continuarea
PESTE MARINAT ( pastrama) CU SALATA DE VERDETURI
Postat de: anisoaraCa deobicei tot pestele cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se... Citeste continuarea
Naut cu busuioc si salata de iarna
Postat de: anisoarapentru Salata de iarna avem nevoie de legume marinate sau murate. Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele intr-o cratita si... Citeste continuarea
Budinca betiva
Postat de: Mama_LizicaSepari ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul. Adaugi ciocolata... Citeste continuarea
Tort "Lapte de pasare"
Postat de: anisoaraInainte de a incepe prepararea tortului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite cele... Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu rosii
Postat de: AnastasiaSe taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei. Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea . Punem... Citeste continuarea
Cirnaciori din carne de pui
Postat de: anisoaraSe scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o... Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: anisoara1. Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C. 2. Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie... Citeste continuarea
FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC
Postat de: anisoaraSe incalzeste o tigaie adinca de otel cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati... Citeste continuarea
Batuta de pui la cuptor
Postat de: anisoara1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.... Citeste continuarea
Tort lapte de pasare cu cacao
Postat de: AnastasiaBlatul: Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C. Luati compozitia... Citeste continuarea
Clatite cu spanac si somon
Postat de: anisoaraSe spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea, se scurge de toata... Citeste continuarea
Gogosari marinati umpluti cu legume
Postat de: anisoaraSe spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare... Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita
Postat de: anisoaraReteta de preparare a papanasilor Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata. Se curata usturoiul de... Citeste continuarea
Clatite in caramel de portocale
Postat de: anisoaraSe prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea... Citeste continuarea
Covrigei cu brinza dulce
Postat de: anisoaraSe cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.... Citeste continuarea
Urechiuse ca la mama acasa
Postat de: luminita20_2006Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la... Citeste continuarea
Salata de ardei
Postat de: anisoaraMorcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda. Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6... Citeste continuarea
Cartofi prajiti ca la tara
Postat de: anisoaraSe spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de... Citeste continuarea