Retete culinare din Moldova

Retete traditionale din Moldova

Bucataria moldoveneasca este la fel de bogata si delicioasa ca si dulcele accent moldovenesc. Bucatarasi get beget, cu sfaturi si idei inedite din Moldova, ne impartasesc retete de mancaruri si deserturi ca-n povesti: parjoale de casa, marmelada de morcovi, bors, salata de crabi, prajituri si colaci moldovenesti.


Retete moldovenesti traditionale

Delicioasele retete traditionale moldovenesti demne de un ospat imparatesc, ne invita sa petrecem regeste.

Tocanita din piept de gaina cu ardei

Postat de: anisoara

Se incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in... Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

Postat de: anisoara

Reteta de preparare a papanasilor Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in... Citeste continuarea

Placintele bunicii mele

Postat de: anisoara

Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat. Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se... Citeste continuarea

Peste prajit in blana

Postat de: anisoara

Prin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata. Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca ,... Citeste continuarea

Pungute de clatite cu carne

Postat de: anisoara

Carnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste. In carne se taie cubulete de cascaval sau ras prin razatoare si se... Citeste continuarea

Parjoale de casa

Postat de: anisoara

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de... Citeste continuarea

Peste emperador la gratar

Postat de: anisoara

Se incalzeste tigaia - gratar. Se prajesc in ulei de masline 2 catei de usturoi pana se rumenesc, si se arunca cateii de usturoi.. Se prajesc feliile de  peste in uleiul bine incins, pe o... Citeste continuarea

Supa crema din bostan cu dovlecel

Postat de: anisoara

Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Intr- o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana  se inmoaie, nu se... Citeste continuarea

Ardei murati cu varza, metoda rapida

Postat de: anisoara

Varza se prepara dupa aceasta receta VARZA MURATA IN 3 ORE si se lasa la murat Ardeii se curata de codita si seminte, se spala. Intr-un vas se pune apa , sarea , otetul si zaharul si se lasa... Citeste continuarea

Varza murata in 3 ore

Postat de: anisoara

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se... Citeste continuarea

Parjoale delicioase

Postat de: anisoara

Carnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si... Citeste continuarea

Tort pascal

Postat de: anisoara

Modul de preparare : Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu... Citeste continuarea

Tort dedicat ' De la inima la inima "

Postat de: Anastasia

Preparare blat: Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta... Citeste continuarea

Piparus de post

Postat de: nadina73

Se curata rdeiul rosu ,se taie capacul de sus si se scot samburi,apoi se oparesc in putina apa cu sare chair 2-3 minute nu mai mult cat sa se inmoaie putin Ceapa se toaca marunt si se caleste... Citeste continuarea

Salata de fasole cu nuca

Postat de: nadina73

Eu cumpar fasolea fiarta in borcan acum am pus alba dar merge mai bine daca e  fasolea colorata(tarcata cum se mai zice) ardeiul se taie cubulete mici atat cel rosu cat si cel verde(sau... Citeste continuarea

salata asortata cu sfecla rosie-post

Postat de: nadina73

Se fierb cartofi in coaja ,apoi se taie cubulete Morcovi se fierb  pa aburi apoi se taie rondele,sau se pot cali in putin ulei,sare  si  putina apa si apoi taiati(cum va este mai... Citeste continuarea

Mere coapte cu prune

Postat de: nadina73

Merele se taie in 4 dar nu de tot se cresteaza bine apopi se pune putin zahar  brun si scortisoara si 3-4 stafide apoi se invelesc in staniol  uns putin cu ulei si se pun la cuptor... Citeste continuarea

Omleta cu cartofi

Postat de: valentinalaur

Se spala si se curata cartofii, se taie rondele. Se prajesc in tigaie. Intre timp se bat ouale bine. Dupa ce cartofii capata o culoare aurie, se adauga ouale batute. La sfarsit, cand omleta... Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: anisoara

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va... Citeste continuarea

Morcov marinat in stil coreean

Postat de: anisoara

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se... Citeste continuarea

Mancarica de bob

Postat de: anisoara

Se spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu  apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e... Citeste continuarea

Sarmale de post in sos de ardei dulce

Postat de: anisoara

Ceapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre... Citeste continuarea

PESTE MARINAT ( pastrama) CU SALATA DE VERDETURI

Postat de: anisoara

Ca deobicei tot pestele  cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele  de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se... Citeste continuarea

Naut cu busuioc si salata de iarna

Postat de: anisoara

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate.  Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si... Citeste continuarea

Budinca betiva

Postat de: Mama_Lizica

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul. Adaugi ciocolata... Citeste continuarea

Tort "Lapte de pasare"

Postat de: anisoara

Inainte de a incepe prepararea tortului  se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu cite cele... Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu rosii

Postat de: Anastasia

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei. Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea . Punem... Citeste continuarea

Cirnaciori din carne de pui

Postat de: anisoara

Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi  pisati si se lasa la marinat intr-o... Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: anisoara

1.  Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C. 2.  Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie... Citeste continuarea

FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC

Postat de: anisoara

Se incalzeste o tigaie adinca  de otel  cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati  de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati... Citeste continuarea

Batuta de pui la cuptor

Postat de: anisoara

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.... Citeste continuarea

Tort lapte de pasare cu cacao

Postat de: Anastasia

Blatul: Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C. Luati compozitia... Citeste continuarea

Clatite cu spanac si somon

Postat de: anisoara

 Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa  si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea,  se scurge de toata... Citeste continuarea

Gogosari marinati umpluti cu legume

Postat de: anisoara

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari  se inlatura  codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare... Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

Postat de: anisoara

Reteta de preparare a papanasilor Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.   Se curata usturoiul de... Citeste continuarea

Clatite in caramel de portocale

Postat de: anisoara

Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea... Citeste continuarea

Covrigei cu brinza dulce

Postat de: anisoara

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.... Citeste continuarea

Urechiuse ca la mama acasa

Postat de: luminita20_2006

Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la... Citeste continuarea

Salata de ardei

Postat de: anisoara

Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert  15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda.  Ardeii ii spalam  si ii taiem in 5-6... Citeste continuarea

Cartofi prajiti ca la tara

Postat de: anisoara

Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]