Retete culinare din Olanda

Retete traditionale din Olanda

Continuand calatoriile culinare prin lume, Bucataras.ro va prezinta cu mandrie specialitati culinare din Olanda: Jodenkoeken, Stamppot zuurkool sunt doar cateva dintre ele.


Specialitati olandeze traditionale

Incercati retetele olandeze cu carne de pui, porc, legume sau ingenioasele deserturi. Pe cei curajosi si pasionati de aventuri culinare ii provocam la combinatii de preparate dulci si sarate in acelasi timp.

Supa de andive,cartofi și hering

Postat de: ctlina

Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi.  Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute. Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți.... Citeste continuarea

Piure de cartofi cu sfecla rosie, rucola si carne de porc

Postat de: Satisfyyourcravings

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute.  Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza... Citeste continuarea

Stamppot cu varza murata, mere caramelizate si carnat afumat

Postat de: Satisfyyourcravings

Se fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna.  Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se... Citeste continuarea

Paine bruna

Postat de: mihaelar63

Am pus faina intr-un vas incapator . Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina . Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu... Citeste continuarea

Supă olandeză de mazăre (Groenterijke erwtensoep)

Postat de: Satisfyyourcravings

În 2 litri de apă se adaugă mazărea uscată, foaia de dafin, concentratul de vită și se fierb 30 de minute la foc mic.  Morcovii se taie rondele și se adaugă în... Citeste continuarea

Bapao (Chifle umplute)

Postat de: Satisfyyourcravings

Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și... Citeste continuarea

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de: Cocktail_of_Senses

Asezati feliile de prosciutto pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la cuptor (190 grade) pentru 10 minute. Dupa aceea, asezati peste feliile de prosciutto, pe un singur strat, varza de... Citeste continuarea

Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir

Postat de: CulinaryRainbow

   Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.    Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează... Citeste continuarea

Spread de avocado

Postat de: Corina33

Foarte rapid se face: se taie in doua avocado, se scoate samburele si se curata de coaja. Se pune pulpa in blender. Se taie ceapa si ardeii, apoi se adauga peste avocado impreuna cu zeama... Citeste continuarea

Piept de pui aromat

Postat de: Alinutza80

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge cu unt o tava. Restul de unt se amesteca cu usturoiul pisat, tarhonul tocat, partunjelul tocat, sare si piper. Pieptul de pui se desface in doua... Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: Alinutza80

Cartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate... Citeste continuarea

Cod cu legume trase in tigaie si paste

Postat de: Alinutza80

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Brocoli se opareste cca 5 min, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Ciupercile, ceapa si ardeiul se curata si se taie, apoi se... Citeste continuarea

Tocană de cartofi cu ouă, brânză și șuncă presată

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb în apă cu sare, 20 de minute. În ultimele 5 minute, se adaugă și prazul.  Se scurg și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânza, șunca... Citeste continuarea

Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute.  Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se... Citeste continuarea

Eggs Benedict

Postat de: sasha

Ouale: Punem la fiert apa si cu cele 3 linguri de otet pana face multe bule.  Adaugam cate un ou pe rand, usor si cu grija ca sa nu se desprinda albusul de galbenus. Le lasam sa fiarba 2-3... Citeste continuarea

Briose cu aroma de lamaie, ciocolata alba si nuca

Postat de: Alinutza80

Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul, ciocolata... Citeste continuarea

Briose cu ciocolata, nuca si rom

Postat de: Alinutza80

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea. Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de... Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor pe pat de vinete si rosii

Postat de: Alinutza80

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata pulpele si se dau cu sare si piper. Vinetele si rosiile mari se taie in cubulete, rosiile cherry in jumatati si usturoiul curatat in... Citeste continuarea

Stamppot cu păstârnac și praz

Postat de: Satisfyyourcravings

Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de... Citeste continuarea

Tort olandez cu mere

Postat de: Zamfira

Aluatul: omogenizam faina cu untul rece (razuit sau taiat marunt), putina sare, zahar si 2 linguri de apa foarte rece. Framantam un aluat moale si fraged (atentie untul sau margarina sa nu apuce... Citeste continuarea

Rulada de ciocolata cu zmeura

Postat de: Alinutza80

Se pune cuptorul la incins la 180 de grade. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe... Citeste continuarea

Rulouri olandeze

Postat de: epurasha2bb

Luam feliile de toart si de taiem marginile.Miezul fiind moale ca un buretel se poate rula dupa ce-l umplem cu fasiute de cascaval, ardei rosu si verde si bastonase de branza. Ruloul se da prin... Citeste continuarea

Tiramisu Dutch Way

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit. Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.  Se amestecă pepernoten cu... Citeste continuarea

Pui aromat

Postat de: Alinutza80

Se spala puiul si se pune la prajit in 1/2 pachet margarina. Intre timp se amesteca intr-un castron ceapa taiata marunt, cu usturoiul tocat marunt, cu ketchupul, sosul de chili, otetul, zaharul... Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata (reteta olandeza)

Postat de: Alinutza80

Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit... Citeste continuarea

Salata de ton cu mazare

Postat de: Alinutza80

Se pune mazarea la scurs. Ceapa se toaca marunt. Tonul se scurge de apa si se pune intr-un castron si se paseaza marunt, apoi se amesteca cu mazarea, ceapa si maioneza. Se adauga... Citeste continuarea

Tarta cu nectarine

Postat de: Alinutza80

Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava si se tapeteaza(tava mea a avut 26 cm). Intr-un castron se pun untul moale cu faina, zaharul, praful de copt, ouale, iaurtul, sarea... Citeste continuarea

Waffels (vafe - reteta olandeza)

Postat de: Alinutza80

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit. Se incalzeste... Citeste continuarea

Spread de avocado

Postat de: Cristi_Roman

Scoatem semintele de la ardeiul iute. In reteta originala se foloseste ardei iute verde, am preferat insa ardeiul iute rosu pentru culoare – gradul de iutenie este destul de mult asemanator.... Citeste continuarea

Carne de vita inabusita

Postat de: Alinutza80

Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se... Citeste continuarea

Supa lui Uncle Bill cu afumatura si mazare verde uscata

Postat de: mitinita

Aici la partea cu explicatul,nu o sa ma descurc prea bine.Eu bag totul la oala cu presiune. Nici pe vremea cand nu aveam oala cu presiune,nu tin minte sa fi gatit supe printr-un proces... Citeste continuarea

Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)

Postat de: rivka

Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea. Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la... Citeste continuarea

Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere)

Postat de: rivka

Se face aluatul de clatite din faina, sare, oua, lapte putin ulei si se da la rece cca 30 minute. Intr-o tigaie se incinge pe rand cate o lingurita de unt , se adauga sunculita afumata taiata... Citeste continuarea

Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

Postat de: rivka

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare. Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne... Citeste continuarea

Stamppot

Postat de: rivka

Legumele se curata , se spala, se aseaza impreuna in oala pe foc in apa cu sare sa fiarba. Cand sunt fierte se scurge apa, se bat cu batatorul pt puree de cartofi impreuna cu 2 linguri ulei... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: