Retete culinare din Polonia

Retete traditionale din Polonia

Mancarurile poloneze facute in casa, cu rabdare si pricepere sunt cele care rasfata simturile pofticiosilor si umplu casa de arome. Masa de pranz este una bogata, se serveste in general in familie si este un prilej de buna-dispozitie si conversatii spumoase. Bucatarasii nostri va prezinta pas cu pas cateva bucate specifice acestei tari.


Secretele culinare ale Poloniei

Retetele poloneze cer destul de mult timp si migala, iar bucatarul trebuie sa fie dispus sa stea mult timp pe langa cuptor cocolosindu-le. Rezultatul insa merita tot efortul!

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Postat de: Ksenya

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World. Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru... Citeste continuarea

Zurek, supa poloneza nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Postat de: Ksenya

Iata cum se prepara Zurek, supa poloneza nr.2  din Top ( Best soups in the world) Taiem kaizerul cum va place cubulete sau julienne, adaugam intr-o tigaie cu o lingura de ulei si-l... Citeste continuarea

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Postat de: oanapl

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și... Citeste continuarea

Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Postat de: Ksenya

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.  Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele, adaugam cartofii si-i... Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de: katty

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru... Citeste continuarea

Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

Postat de: mihaelar63

Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie  bucati la 2-3 cm... Citeste continuarea

Pasta de jumari Smalek

Postat de: cristeena20

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari. Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata... Citeste continuarea

City Chicken

Postat de: RODIMUR

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în... Citeste continuarea

Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500

Postat de: mihaelar63

Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot . La inceput se sparg ouale intr-un... Citeste continuarea

Ciorba poloneza de miel cu varza creata si linte rosie

Postat de: mihaelar63

Costita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ]  Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste. Costita se... Citeste continuarea

Rondele de legume la cuptor

Postat de: daniastefania

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le... Citeste continuarea

Salata poloneza cu ton

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se... Citeste continuarea

Desert Sernik - Pasca poloneza

Postat de: ctlina

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine.... Citeste continuarea

Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza

Postat de: ctlina

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti... Citeste continuarea

Desert gogosi poloneze- Paczki

Postat de: ctlina

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul... Citeste continuarea

Spic de piersica

Postat de: mihaelar63

 Vodka se repartizeaza in doua pahare. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica. In fiecare pahar puneti putina lamaie. Agitati bautura din interior cu... Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere si nuca

Postat de: Ela68

Mod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. ... Citeste continuarea

Covrigi Bagels cu miere

Postat de: eumimi

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se... Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: AndrutzaP

Modul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din... Citeste continuarea

Cozonac - Briosa "Omida"

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.  Lasam sa-si dubleze  volumul . In castronul unde formam aluatul punem... Citeste continuarea

Pasca poloneza

Postat de: CatalinaAlice

Freci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai... Citeste continuarea

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

Postat de: Corina33

Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara.  Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se... Citeste continuarea

Prajitura poloneza Karpaten

Postat de: cris2711

Cuptorul se preincalzeste la 220°C. 1. Aluatul: Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina... Citeste continuarea

Pierogi cu varza si ciuperci

Postat de: cristeena20

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna - varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper. Se amesteca ingredientele toate impreuna.... Citeste continuarea

Kremowka Papieska sau prajitura Papei

Postat de: Adinuta

Pasul 1 : Amesteca untul moale cu faina. Galbenusurile se amesteca bine cu apa, apoi se adauga in faina cu unt. Se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, se intend doua foi pe hartie de copt... Citeste continuarea

Pierogi

Postat de: Corina33

Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm... Citeste continuarea

Cozonac delicios cu mac

Postat de: RuxyRux

1. Faina se cerne intr-un vas mare, se adauga sarea. Amestecati si zaharul. Se face o pasta din lapte si drojdie. Adaugati-o la faina, impreuna cu untul topit si oul, apoi aromele( vanilia).... Citeste continuarea

Paine poloneza de secara

Postat de: RuxyRux

1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc. 2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un... Citeste continuarea

Zurek - ciorba poloneza

Postat de: Brindusa

Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa. Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul. In timpul... Citeste continuarea

Supa poloneza cu mazare verde

Postat de: mihaelar63

curatati spalati , taiati  legumele .morcovul de preferinta rondele . ceapa , ardeiul , taiate cubulete se prajesc putin in ulei . se adauga cam 3-4 l apa si se pune... Citeste continuarea

Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

Postat de: Adinuta

Se amesteca varza cu ciuperci cu ouale fierte curatate de coaja si taiate cubulete, cu coaja de lamaie si miezul de nuca. Eu am avut 2 foi de aluat cumparat de vreo 270 de grame si am taiat... Citeste continuarea

Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza)

Postat de: Adinuta

  Ciupercile uscate se lasa cateva ore in apa calduta la inmuiat. Eu le-am pusa seara tarziu si le-am lasat peste noapte. Varza murata se taie fidelute (se strange un pic in mana sa nu aiba... Citeste continuarea

Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa

Postat de: Adinuta

Pasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si... Citeste continuarea

Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci

Postat de: Adinuta

 Pasul 1 : Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la... Citeste continuarea

Pierogi cu branza dulce si fructe

Postat de: Adinuta

 Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se... Citeste continuarea

Supa alba cu carnati si ciuperci (bialy zurek)

Postat de: Adinuta

Pasul 1: Ouale se pun la fiert intr-o cratita. In alta cratita se pun ciupercile spalate, 2 catei de usturoi curatati si o ceapa curatata si taiata in 4, impreuna cu 3 pahare de apa. Cand incep... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]