Retete culinare din Portugalia

Retete traditionale din Portugalia

Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.


Specialitati culinare portugheze

Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!

Salata cu ton si naut

Postat de: cristeena20

Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit. Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite.... Citeste continuarea

Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

Postat de: elucubratiiculinare

Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel... Citeste continuarea

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de: cristeena20

- felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  -Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de... Citeste continuarea

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de: cristeena20

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul... Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole boabe

Postat de: cristeena20

Aceasta reteta e foarte simplu de facut si se poate pastra la frigider pe timpul zilei de preparare. Desfacem conserva de ton si lasam putin din uleiul in care e. Adaugam ceapa tocata fin (eu am... Citeste continuarea

Salata de ton cu paste si sos tahini

Postat de: cristeena20

-Fierbem oul si pastele. Eu am folosit fundite (farfale). - salata o spalam( eu am folosit din punga mix medir«teraneaan ) -intr-un vas punem pastele fierte, salata, oul maruntit,... Citeste continuarea

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de: cristeena20

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat , apoi inmuiat in apa rece pt cca 2-3 zile, schimband merue apa).Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate-deci le-am... Citeste continuarea

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Postat de: cristeena20

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu.... Citeste continuarea

Salata de ton cu ou si conopida

Postat de: cristeena20

Fierbem oul si conopida. Intr-un bol amestecam salata rupta  in bucati mici, aduagam castravetele felii cu coaja cu tot, ceapa tocata marunt (daca aveti ceapa rosie e mai buna). Zdrobim... Citeste continuarea

Quiche de ton si legume

Postat de: cristeena20

-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul  si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de... Citeste continuarea

Bacalhau espiritual

Postat de: cristeena20

Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece  si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in... Citeste continuarea

Salata cu macrou in conserva

Postat de: cristeena20

- Salata se spala si se usuca apoi aduagam baby spinach si coriandrul verde, tocat mai mare. Amestecam si aduagam rosiile taiate cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul cuburi potrivite. Facem... Citeste continuarea

Budinca de oua cu piscoturi

Postat de: cristeena20

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte. Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa... Citeste continuarea

Salata de pui cu orez integral

Postat de: cristeena20

Carnea de pui eu am folosit-o de la un pui rotisat (resturile )-putem face un gratar din fileuri de piept de pui . Rupem carnea in bucati potrivite. Orezul se pune la fiert cu 2 cani de apa... Citeste continuarea

Mancare de miel in stil alentejan

Postat de: cristeena20

Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul... Citeste continuarea

Briosa portugheza - Bolo Rei

Postat de: ctlina

Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze... Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristeena20

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si... Citeste continuarea

Paté de surimi

Postat de: cristeena20

- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu... Citeste continuarea

Quiche cu legume si peste

Postat de: cristeena20

Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la... Citeste continuarea

Marmelada de gutui (rapida)

Postat de: cristeena20

Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta... Citeste continuarea

Supa-crema de curgette

Postat de: cristeena20

La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata... Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti

Postat de: cristeena20

Pieptul de pui se taie in jumate  si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline ,... Citeste continuarea

Supa cu varza si fasole boabe

Postat de: cristeena20

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin... Citeste continuarea

Supa-crema de peste

Postat de: cristeena20

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in... Citeste continuarea

Ficat de porc cu sos de mustar

Postat de: cristeena20

- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul... Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: cristeena20

Ardeii se coc la gratar si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem. Dupa cca 3-5 minute scoatem ardeii si ii curatam de coaja , apoi ii rupem sau taiem fasii nu foarte mici. ... Citeste continuarea

Salata cu ton si sos cocktail

Postat de: cristeena20

- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca. - Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien.  Amestecam cu restul ingredientelor: cu... Citeste continuarea

Supa-crema de morcovi

Postat de: cristeena20

Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare.  Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata... Citeste continuarea

Paste cu pui si sos de smantana

Postat de: cristeena20

- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri .  - Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el... Citeste continuarea

Cotlete de miel cu sos

Postat de: cristeena20

Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de... Citeste continuarea

Prajitura cu morcov si nuca de cocos

Postat de: cristeena20

Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la... Citeste continuarea

Prajitura mulatra de scortisoara

Postat de: cristeena20

Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul   Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit .... Citeste continuarea

Orez cu peste si legume

Postat de: cristeena20

Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala... Citeste continuarea

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de: cristeena20

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada... Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu praz

Postat de: cristeena20

- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au... Citeste continuarea

Supa-crema cu bostan si spanac

Postat de: cristeena20

 Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi... Citeste continuarea

Orez cu creveti si sofran

Postat de: cristeena20

- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui... Citeste continuarea

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de: cristeena20

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe... Citeste continuarea

Supa-crema de rosii aromata

Postat de: cristeena20

- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat... Citeste continuarea

Pastrav salmonat la cuptor

Postat de: cristeena20

Pentru mine pestele, cuc at e mai simplu preparat , cu atat e mai bun, mai gustos. Imi place sa simt aromele naturale , deci il prefer in cuptor sau la gratar. Pastravul curatat (eu asa l-am... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: