Retete traditionale din Portugalia
Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.
Specialitati culinare portugheze
Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!
Orez cu peste si fructe de mare
Postat de: cristeena20-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta... Citeste continuarea
Desert portughez- Pasteis de nata
Postat de: OanaSe incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand... Citeste continuarea
Desert flan portughez- Pasteis de Nata
Postat de: ctlinaPastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina,... Citeste continuarea
Desert pandispan portughez Pao de Lo
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata... Citeste continuarea
Salata cu ton si naut
Postat de: cristeena20Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit. Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite.... Citeste continuarea
Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta
Postat de: elucubratiiculinareÎncingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel... Citeste continuarea
Caldeirada de peste cod (bacalhau)
Postat de: cristeena20Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat. Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de... Citeste continuarea
Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia
Postat de: cristeena20Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15 minute. Tipul... Citeste continuarea
Salata de ton cu fasole boabe
Postat de: cristeena20Aceasta reteta e foarte simplu de facut si se poate pastra la frigider pe timpul zilei de preparare. Desfacem conserva de ton si lasam putin din uleiul in care e. Adaugam ceapa tocata fin (eu am... Citeste continuarea
Salata de ton cu paste si sos tahini
Postat de: cristeena20-Fierbem oul si pastele. Eu am folosit fundite (farfale). - salata o spalam( eu am folosit din punga mix medir«teraneaan ) -intr-un vas punem pastele fierte, salata, oul maruntit,... Citeste continuarea
Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti
Postat de: cristeena20Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci... Citeste continuarea
Iepure cu vin rosu si rozmarin
Postat de: cristeena20Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu.... Citeste continuarea
Salata de ton cu ou si conopida
Postat de: cristeena20Fierbem oul si conopida. Intr-un bol amestecam salata rupta in bucati mici, aduagam castravetele felii cu coaja cu tot, ceapa tocata marunt (daca aveti ceapa rosie e mai buna). Zdrobim... Citeste continuarea
Quiche de ton si legume
Postat de: cristeena20-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de... Citeste continuarea
Bacalhau espiritual
Postat de: cristeena20Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in... Citeste continuarea
Salata cu macrou in conserva
Postat de: cristeena20- Salata se spala si se usuca apoi aduagam baby spinach si coriandrul verde, tocat mai mare. Amestecam si aduagam rosiile taiate cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul cuburi potrivite. Facem... Citeste continuarea
Budinca de oua cu piscoturi
Postat de: cristeena20Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte. Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa... Citeste continuarea
Salata de pui cu orez integral
Postat de: cristeena20Carnea de pui eu am folosit-o de la un pui rotisat (resturile )-putem face un gratar din fileuri de piept de pui . Rupem carnea in bucati potrivite. Orezul se pune la fiert cu 2 cani de apa... Citeste continuarea
Mancare de miel in stil alentejan
Postat de: cristeena20Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul... Citeste continuarea
Briosa portugheza - Bolo Rei
Postat de: ctlinaPuneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze... Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: cristeena20Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si... Citeste continuarea
Paté de surimi
Postat de: cristeena20- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu... Citeste continuarea
Quiche cu legume si peste
Postat de: cristeena20Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la... Citeste continuarea
Marmelada de gutui (rapida)
Postat de: cristeena20Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta... Citeste continuarea
Supa-crema de curgette
Postat de: cristeena20La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata... Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti
Postat de: cristeena20Pieptul de pui se taie in jumate si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline ,... Citeste continuarea
Supa cu varza si fasole boabe
Postat de: cristeena20- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin... Citeste continuarea
Supa-crema de peste
Postat de: cristeena20- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in... Citeste continuarea
Ficat de porc cu sos de mustar
Postat de: cristeena20- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul... Citeste continuarea
Salata de ardei copti
Postat de: cristeena20Ardeii se coc la gratar si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem. Dupa cca 3-5 minute scoatem ardeii si ii curatam de coaja , apoi ii rupem sau taiem fasii nu foarte mici. ... Citeste continuarea
Salata cu ton si sos cocktail
Postat de: cristeena20- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca. - Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien. Amestecam cu restul ingredientelor: cu... Citeste continuarea
Supa-crema de morcovi
Postat de: cristeena20Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare. Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata... Citeste continuarea
Paste cu pui si sos de smantana
Postat de: cristeena20- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri . - Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el... Citeste continuarea
Cotlete de miel cu sos
Postat de: cristeena20Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de... Citeste continuarea
Prajitura cu morcov si nuca de cocos
Postat de: cristeena20Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la... Citeste continuarea
Prajitura multra de scortisoara
Postat de: cristeena20Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit .... Citeste continuarea
Orez cu peste si legume
Postat de: cristeena20Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala... Citeste continuarea
Coada de vitel cu naut si paste
Postat de: cristeena20Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada... Citeste continuarea
Supa crema de morcovi cu praz
Postat de: cristeena20- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au... Citeste continuarea
Supa-crema cu bostan si spanac
Postat de: cristeena20Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi... Citeste continuarea