Retete traditionale din Portugalia
Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.
Specialitati culinare portugheze
Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!
Cap de peste grouper cu legume fierte
Postat de: cristeena20Capul de garoupa de taie pe lungime in jumatate si se pune la fiert in apa cu sare pt cca 15 minute. Legumele se fierb si ele: curatam cartofii, morcovii si ii taiem pe lungime; fasolea la fel... Citeste continuarea
Dorada imbracata in sare la cuptor
Postat de: cristeena20Nu curatam pestele de solzi, doar interiorul de intestine. Intr-o tava punem dedesubt un strat generos de sare, asezam pestele deasupra si turnam deasupra restul de sare, acopetind foarte bine... Citeste continuarea
Supa caldo verde
Postat de: cristeena20- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata cuburi mari, 2 catei de usturoi, cartofii si doclecelul curatate si taiate cuburi. Turnam apa cat sa acopere (apa sa fie fierbinte). Dregem cu sare... Citeste continuarea
Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)
Postat de: cristeena20- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa... Citeste continuarea
Dorada cu ghiveci de legume la cuptor
Postat de: cristeena20- Curatam pestele si il presaram cu sare grunjoasa, piper si cu usturoi pisat. Stropim cu ulei de malsine si lasam la marinat 2 ore la rece. - Pregatim un ghiveci de legume (in portugheza ii... Citeste continuarea
Canja de pui (supa de pui in stil portughez)
Postat de: cristeena20Aceasta supa e foarte simplu de facut. Bucatile de pui le portionam si le punem la fiert in apa rece cu sare (nu multa apa). Cand carnea e fiarta bine adaugam cus-cusul si mai lasam sa fiarba supa... Citeste continuarea
Creveti cu vin alb
Postat de: cristeena20Pregatim crevetii: ii punem in apa rece sa se decongeleze si le taiem mustatile. Daca doriti ii puteti decortica la mijloc sa fie mai usor la servire. Eu i-am lasat intregi. Intr-o tigaie... Citeste continuarea
Macrou la gratar cu sos spaniol
Postat de: cristeena20- Curatam pestele si il tinem in sare cca 3 ore - Pregatim garnitura - cartofii ii curatim si ii fierbem cuburi sau taiati in 4. - Sosul spaniol: tocam marunt patrunjelul proaspat verde,... Citeste continuarea
Macrou cu paste si scoici
Postat de: cristeena20- Curatam pestele si il portionam in bucati potrivite (se poate folosi orice file de peste); decongelam midiile (eu am avut congelate jumatati). - Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de... Citeste continuarea
Paine umpluta cu branza
Postat de: cristeena20- Taiem un capac la paine deasupra si scobim interiorul. -Pregatim umplutura. Razuim cascavalul si adaugam carnatul tocat ff marunt, ceapa razuita, usturoiul pisat, sare, piper, maioneza... Citeste continuarea
Peste spada prajit
Postat de: cristeena20-Curatam pestele de piele (daca e negru, daca e alb il putem lasa cu piele). Eu am cumparat pestele negru.Il taiem bucati potrivite si il marinam cu sare, piper, usturoi pisat si lamaie din... Citeste continuarea
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam
Postat de: Mirela_TilvescuSe curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa... Citeste continuarea
File de pangasius cu fasole
Postat de: Mirela_TilvescuIntr-o cratita se caleste ceapa impreuna cu ardeiul.Spre sfarsit se adauga patrunjelul, sarea,piperul si se stinge cu vinul alb. Intr-o alta cratita se fierbe fasolea peste care se... Citeste continuarea
Snitel vienez cu cartofi zdrobiti
Postat de: cristeena20Batem feliile de vitel bine si le saram si piperam. Lasam cca 1 ora la rece. Cartofii ii spalam si stergem bine. Intr-un vas adaugam cartofii cu multa sare grunjoasa si ii dam la cuptor sa se... Citeste continuarea
Gogosele de dovleac cu scortisoara
Postat de: cristeena20Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit. Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa... Citeste continuarea
Creveti in bere neagra
Postat de: Mirela_TilvescuSe condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se... Citeste continuarea
Supa crema de legume cu fasole uscata si varza
Postat de: cristeena20Pregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si... Citeste continuarea
Grelos cu peste
Postat de: cristeena20Pregatim grelos: alegem frunzele, le spalam bine si le fierbem in apa clocotita cu sare cca 5 minute. Scoatem intr-un vas cu apa rece cu cuburi de gheata (pentru a ramane o culoare frumoasa... Citeste continuarea
Platou cu carnati
Postat de: cristeena20- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute. - Alheira se prajeste in... Citeste continuarea
Midii cu tagliatelli
Postat de: cristeena20- Preparam midiile. Punem apa cu ulei de masline si sare la fiert; cand da in clocot aduagam midiile si lasam putin sa fiarba. Strecuram si dam deoparte. - Separat preparam sosul: ceapa se taie... Citeste continuarea
Cod cu cartofi la cuptor (Bachalau Avo Maria)
Postat de: cristeena20Codul desarat de face pane.(dam prin faina si ou si prajim bine) Cartofii se curata si se taie rondele potrivit de groase - se prajesc in ulei incins-se scot si se sareaza, pipereaza... Citeste continuarea
Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj
Postat de: cristeena20- Pulpele de pui de tau in 3-4 bucati (depinde de marime)- se pun pe gratar , se rpajesc bine. - arpagicul se fierbe in apa clocotita cu coaja si se scoate intr-un bol cu gheata cu apa- apoi... Citeste continuarea
Frigarui cu sepii si creveti
Postat de: cristeena20- Pregatim ingredientele pentru frigarui. Taiem coada la sepii (le pastram); crevetii ii decorticam doar pe jumate, adica lasam capul si coada (taiem doar mustatile); ardeiul si ceapa le taiem... Citeste continuarea
Prajitura de portocale
Postat de: cristeena20Amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala razuita , adaugand treptat uleiul. Adaugam apoi sucul de portocala . Batem albusurile spuma si incorporam la... Citeste continuarea
Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)
Postat de: cristeena20- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema. - Pentru crema :... Citeste continuarea
Buseuri cu crema de fructe de mare
Postat de: cristeena20- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot... Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu organe de miel
Postat de: cristeena20- Taiem organele de miel in cuburi - Cartiofii se curata si se tau cuburi mari - se face un sos in blender din 4 catei de usturoi- untura de porc(cca 4-5 linguri), sare, si mai mult... Citeste continuarea
Alheira cu cartofi crocanti
Postat de: cristeena20- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena) - cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un... Citeste continuarea
Pasteis de Bachalau (chiftele de cod)
Postat de: cristeena20- Se fierb cartofii cu coaja-30 min- apoi se curata si se zdrobesc ca pentur piure. - Se fioerbe codul in apa cu sare si frunze de coriandru - se scoate, se curata de oase si se rupe marunt-... Citeste continuarea
Queijadas cu crema de portocale
Postat de: cristeena20Baza de cosulete: - se amesteca faina cu sare , margarina si ouale. Se adauga putina apa treptat pana se face un alaut potrivit de moale pentru a se forma baza de cosulete. Se... Citeste continuarea
Budinca Abade de Priscos
Postat de: cristeena20Caramelizam forma de budinca si dam deoparte Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar... Citeste continuarea
Supa crema de peste
Postat de: cristeena20In apa se pune la fiert pestele cu o ceapa, praz, coriandru si morcov- taiate rondele . Adaugam si carapacele de la creveti daca avem , cu capete cu tot -astea ii dau o savoare deosebita; daca nu... Citeste continuarea
Picioare de vaca cu naut
Postat de: cristeena20Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov,... Citeste continuarea
Orez cu peste si fructe de mare
Postat de: cristeena20- Punem pestele curatat la fiert in apa cu sare si coriandru (adaugam ulei de masline daca pestele nu e gras. Scoatem pestele si il taiem cuburi , il dezposam si pastram supa formata . - Tocam... Citeste continuarea
Bachalau (cod) Zé do Pipo
Postat de: cristeena20Pregatim codul . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la... Citeste continuarea
Favas cu costite de porc si carnati
Postat de: cristeena201. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena. 2. Turnam... Citeste continuarea
Caracatita á larareíro
Postat de: cristeena201. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un... Citeste continuarea
Salata de fasole boabe
Postat de: cristeena20- fierbem ouale - se spala fasolea din conserva si se scurge bine - tocam fin ceapa, usturoiul; taiem cubulete mici ardeiul si rosiile - adaugam coriandrul tocat fin , sare, piper,... Citeste continuarea
Pestisori de fasole verde
Postat de: cristeena20- curatam fasolea verde si se fierbe in apa cu sare. Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata (pt a-si pastra culoarea verde frumoasa) - Se face un aluat din faina, sare, piper, galbenusuri si... Citeste continuarea
Pataniscas de bachalau (turtite de cod)
Postat de: cristeena201. Fierbem codul. il curatam de oase si piele si se desface marunt (se zdrentuieste).Pastram apa de las peste. 2. se toaca ff fin ceapa si se inabusa la foc moderat cu ulei de masline.... Citeste continuarea