Retete traditionale din Romania
Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.
Specialitati culinare romanesti
Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!
Ciorba de miel cu sos de rosii
Postat de: oanaplSe curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se... Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare
Postat de: mirela0911Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se... Citeste continuarea
Desert cheesecake - Pasca fara aluat
Postat de: ctlinaPuteti separa albusurile de galbenusuri si adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Am pus ouale intregi de data aceasta si a iesit la fel de bun. Deci bateti ouale intregi cu... Citeste continuarea
Ardei si sarmalute cu ciuperci si orez, de post
Postat de: vasimurSe scot ardeii și frunzele de viță de vie, din congelator, ca să se dezghețe. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. Între timp se curăță... Citeste continuarea
Desert eclere cu crema de vanilie
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati... Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi
Postat de: oanaplAlbușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul... Citeste continuarea
Mic dejun sanatos
Postat de: oanaplSe taie avocado în 2, se scoate sâmburele, se îndepărtează coaja și apoi se feliază foarte subțire fiecare jumătate. Se așează feliile ca un acordeon și apoi se rulează... Citeste continuarea
Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Postat de: rocsi_1612Incepeti cu pregatirea umpluturii . O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de... Citeste continuarea
Desert tort Pajistea cu flori - 5 ani de bucataras
Postat de: RODIMURMai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă... Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Postat de: oanaplPentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful... Citeste continuarea
Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella
Postat de: oanaplPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la... Citeste continuarea
Desert tort magic cu mere, de post
Postat de: rocsi_1612Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod... Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si crumble
Postat de: oanaplSe lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Se cerne făina într-un bol. Se separă... Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Postat de: oanaplPentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la... Citeste continuarea
Salata de conopida cu branza Cheddar si orez
Postat de: mihaelar63Se amesteca intai iaurtul cu mustar si ulei . Condimentati cu sare si piper . Patrunjelul se toaca marunt . La fel se toaca si ceapa rosie . Ardeiul... Citeste continuarea
Desert chec cu banane, ciocolata si migdale
Postat de: oanaplSe taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când... Citeste continuarea
Creveti cu paste
Postat de: oanaplUsturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se... Citeste continuarea
Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata
Postat de: oanaplSe spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,... Citeste continuarea
Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza
Postat de: rocsi_1612Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de... Citeste continuarea
Musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc
Postat de: vasimurMai întâi punem cartofii la fiert, deoarece durează ceva timp. Spălăm foarte bine cartofii și îi punem la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare, așa... Citeste continuarea
Cuscus cu legume si cremvusti
Postat de: oanaplSe curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și... Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati
Postat de: oanaplSe curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și... Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu masline
Postat de: rocsi_1612Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul... Citeste continuarea
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100
Postat de: mirela0911Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai... Citeste continuarea
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac
Postat de: mirela0911Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,... Citeste continuarea
Orez cremos cu piept de pui in sos
Postat de: mirela0911Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu... Citeste continuarea
Desert jeleuri de lamaie
Postat de: UrsanMihaelaSe pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare. Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .... Citeste continuarea
Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor
Postat de: mirela0911Iata cum se prepara Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte.... Citeste continuarea
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Postat de: rocsi_1612Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe... Citeste continuarea
Covrigi cu unt si cascaval
Postat de: mirela0911Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se... Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta
Postat de: mirela0911Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul... Citeste continuarea
Pulpe cu cartofi la cuptor
Postat de: oanaplPulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C... Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post
Postat de: mirela0911Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin... Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Postat de: oanaplPentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se... Citeste continuarea
Tocana de cartofi si carnati de casa
Postat de: mihaelar63Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia .... Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
Postat de: mihaelar63Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se... Citeste continuarea
Desert vafe cu miere si portocale
Postat de: rocsi_1612Puneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si nuci
Postat de: oanaplSe mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută... Citeste continuarea
Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie
Postat de: vasimurCurățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm... Citeste continuarea
Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata
Postat de: mirela0911Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,... Citeste continuarea