Retete traditionale din Rusia
Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.
Variata bucatarie ruseasca
Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!
Pate de peste
Postat de: KsenyaPestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici... Citeste continuarea
Salata Suba
Postat de: eumimiPunem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare... Citeste continuarea
Chiftele de peste
Postat de: KsenyaPestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam treptat celelalte ingrediente. Amestecam... Citeste continuarea
Desert OLADI - Clatite rusesti
Postat de: InaSpargem ouale intr-un vas incapator si le mixam bine cu iaurtul. Adaugam zaharul și praful de sare, apoi faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Omogenizam totul cu... Citeste continuarea
Culibiaca (Placinta cu carne tocata)
Postat de: oanaplCarnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o... Citeste continuarea
Pastravi de nuc la borcan
Postat de: KsenyaCiupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le... Citeste continuarea
Desert tort Pavlova
Postat de: KsenyaSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa... Citeste continuarea
Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci
Postat de: cristina1985Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).... Citeste continuarea
Chiftele de varza
Postat de: KsenyaVarza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un... Citeste continuarea
Supa de mazare
Postat de: KsenyaSpalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa. Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati... Citeste continuarea
Винегред - salata ruseasca de legume
Postat de: KsenyaSe spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa... Citeste continuarea
Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza
Postat de: panacrisSfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas... Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: KsenyaPornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc... Citeste continuarea
Rulouri crocante cu salata ruseasca
Postat de: ctlinaPregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium).... Citeste continuarea
Pirojki rusesti cu carne
Postat de: ctlinaSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat... Citeste continuarea
Hering imbracat
Postat de: ctlinaFierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite. Curatati legumele si le taiati in cuburi mici. Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza. Pentru a... Citeste continuarea
Tort Pavlova cu ciocolata
Postat de: Bucataras1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din... Citeste continuarea
Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)
Postat de: KsenyaIntr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam... Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor
Postat de: KsenyaSpalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a... Citeste continuarea
Supa de raci
Postat de: KsenyaFierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la... Citeste continuarea
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence
Postat de: KsenyaCuratam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa... Citeste continuarea
Pirojki cu camembert si mere
Postat de: ctlinaSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat... Citeste continuarea
Pavlova cu crema de whiskey Baileys
Postat de: AlexTeacherBateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville ; Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;... Citeste continuarea
Rata pe varza cu prune in stil rustic
Postat de: KsenyaRata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele... Citeste continuarea
Zhavoronki sau "mucenici" rusesti
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. ... Citeste continuarea
Rasol de raci pentru bere
Postat de: KsenyaRacii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la... Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: Ela68Mod de preparare foi (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si... Citeste continuarea
Soleanka - Supa rusesca de carne
Postat de: KsenyaIntr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,... Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza
Postat de: mirela0911Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg... Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine
Postat de: KsenyaReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul.... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: KsenyaDovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,... Citeste continuarea
Salata de peste
Postat de: KsenyaPestele il filetam, inalturam pielea si oasele si-l taiem bucatele,la fel taiem cartofii si castravetii. Intr-un castron adaugam pestele ,cartofii si castravetii impreuna cu... Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza
Postat de: CarmenBlue(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa... Citeste continuarea
Syrniki - Clatite rusesti
Postat de: SatisfyyourcravingsSe bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de... Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre fara fierbere
Postat de: KsenyaCoacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o... Citeste continuarea
Paine de secara
Postat de: KsenyaMaiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul... Citeste continuarea
Maia de secara -Starter
Postat de: KsenyaPregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta... Citeste continuarea
Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni
Postat de: RuxyRuxAlbusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute, sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.... Citeste continuarea
Placinta ruseasca
Postat de: ralu_caAm pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1... Citeste continuarea
Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier
Postat de: ctlinaSe fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii.... Citeste continuarea