Retete culinare din Siria

Primele mele pide cu seminte si branzeturi

Postat de: mihaelar63

Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper .... Citeste continuarea

Desert crema de lapte orientala

Postat de: ctlina

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in... Citeste continuarea

Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)

Postat de: ctlina

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte. Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in... Citeste continuarea

Salata de ton cu naut

Postat de: oanapl

Desfaci buchetelele de broccoli si le pui la fiert, in apa cu sare pentru 4-5 minute. Speli rosiile cherry si le tai in sferturi, iar ardeiul rosu il speli si il tai felii subtirele. Speli... Citeste continuarea

Hummus cu dovleac copt

Postat de: Ela68

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.... Citeste continuarea

Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Postat de: Doinavar

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel... Citeste continuarea

Cuscus cu piept de pui la cuptor

Postat de: camelia75

Pieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline. Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper.... Citeste continuarea

Tabule (salata arabeasca)

Postat de: camelia75

Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere) Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand... Citeste continuarea

Condiment pentru carne de pui Za`atar

Postat de: biancas76

Se pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol. Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute.... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: Oana

Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat... Citeste continuarea

Tabouleh

Postat de: Oana

Legumele si verdeturile se spala, se sterg, rosiile se taie cubulete, la fel si ceapa. Patrunjelul si menta se toaca fin. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu zeama de lamaie, uleiul si... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]