Retete culinare din Suedia

Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza

Postat de: Anett

Incalzim cuptorul la 150 de grade. Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul. Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul... Citeste continuarea

Tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

Postat de: deyutzky

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un... Citeste continuarea

Cartofi suedezi

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 200°C. Spalati bine cartofii cu tot cu coaja. Se taie felii, dar nu pana jos...avand grija sa nu se desprinda Se presara cu ierburi, sare si piper. Puneti-i... Citeste continuarea

Rulouri suedeze

Postat de: Anett

In lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca. Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia... Citeste continuarea

Supa suedeza de peste

Postat de: mihaelar63

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie... Citeste continuarea

Muschi de porc la cuptor cu cartofi,sos si salata

Postat de: Urlike_Mary993

Am taiat mushiul in felii mai subtiri,le/am pus in tava impreuna cu cartofii si le/am condimentat impreuna cu piperul,sarea,vegeta.Le/am tinut in cuptor o ora si 15 min la 180 gr pana s/au rumenit... Citeste continuarea

Tortul Prinsens

Postat de: Urlike_Mary993

Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se... Citeste continuarea

Marang Dessert

Postat de: Urlike_Mary993

Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia... Citeste continuarea

Tarta suedeza cu afine

Postat de: danakarin

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această... Citeste continuarea

Tort "DESENVIS"

Postat de: amalia01

Pentru paine: Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam... Citeste continuarea

Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez

Postat de: danakarin

Sărăm si presărăm cu un pic de zahăr fileurile de peste și le lăsam câteva ore la rece. Curățăm batatele și  si  le tăiem în cuburi, cartofii ii... Citeste continuarea

Raggmunk (clatite suedeze)

Postat de: Anett

Curatam cartofii si le dam pe razatoare, la gaura cea mai mare. Se face un aluat din lapte, oua si faina, apoi adaugam cartofii rasi, sare si piper dupa gust. Se prajesc feliile de bacon, si in... Citeste continuarea

Tort cu morcovi

Postat de: Urlike_Mary993

Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea.... Citeste continuarea

Supa suedeza de peste

Postat de: Cristi_Roman

- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele); - in paralel, in oala in care se va prepara... Citeste continuarea

Tarta cu Rubarba

Postat de: Urlike_Mary993

  Se face aluatul framantand untul lasat la temperatura camerei impreuna cu zaharul,faina si lingurita de praf de copt.Se unge tava rotunda(a mea este de 26cm) cu putin unt apoi se... Citeste continuarea

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

Postat de: vio_dreams

Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza... Citeste continuarea

Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață

Postat de: panacris

Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se... Citeste continuarea

Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

Postat de: panacris

Prepararea cremei de brânză cu somon: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna,... Citeste continuarea

Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata

Postat de: mitinita

Pornim cuptorul la 150 C. Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor. Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie. Cu... Citeste continuarea

Prajitura suedeza cu migdale

Postat de: oanaoana

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa ce spuma se intareste, se adauga incet, cu lingura de lemn, migdalele macinate. Se pune hartie de copt intr-o tava de aragaz si se deseneaza un... Citeste continuarea

Pulpe de pui Jakob

Postat de: Sidy

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant. Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt. Prajim... Citeste continuarea

Prajitura suedeza cu mere

Postat de: RuxyRux

Se inmoaie stafidele in rom( sau in coniac cu esenta de rom). Albusurile se bat spuma si se lasa deoparte Se mixeaza bine untul moale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga,  galbenusurile,... Citeste continuarea

Aperitive cu oua suedeze

Postat de: mihaelar63

Fierbeti ouale de prepelita [sa fie tar ]. Le decojiti. Preparati o compozitie ca pentru chiftele din carnea ce ati scos-o din carnati, mustar, ou, sos, lapte, pesmet si verdeata.... Citeste continuarea

Somon cu Skagenröra si cartofi natur

Postat de: danakarin

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la... Citeste continuarea

Mafine

Postat de: mitinita

  Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide. Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul. Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale. Se coc... Citeste continuarea

Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

Postat de: lia

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat... Citeste continuarea

IKEA Meatballs with Cream Sauce

Postat de: articook

Se caleste ceapa intr-o tigaie cu 1 lingura de unt. Cand incepe sa isi schimbe putin culoarea puneti-o intr-un vas mare. Zdrobiti cartofii, adaugati putina apa si amestecati pana cand se formeaza... Citeste continuarea

Tort cu suncă sau creveţi, by Lea

Postat de: articook

se amesteca ingredientele Tortul se poate face pe paine toast feliata sau pe blat de paine. Paine se unge cu un strat subtire de unt pe urma se da cu comp.1 si comp.2, repetati procedeul pana... Citeste continuarea

Tort de mere

Postat de: articook

Se bat cu mixerul albusurile, dupa ce compozitia s-a intarit, se adauga pe rind 6 linguri de zahar, si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit.  Separat se bat galbenusurile,... Citeste continuarea

Tort cu nucă şi cremă de ciocolată

Postat de: articook

Nucile se prajesc si taie in bucati. Se topeste untul la foc mic, si se amesteca cu nucile. Pe urma se toarna compozitia intr-o tava rotunda de prajituri, cu pereti detasabili, de 22 cm in... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: