Pizza rapida la tigaie
Postat de: GianaSe taie felii sucukul si crenvurstii, se calesc foarte putin intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru aluat si se omogenizeaza compozitia cu o lingura.... Citeste continuarea
Supa crema de patrunjel cu lapte
Postat de: GianaSe pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste... Citeste continuarea
Pizza turceasca
Postat de: simona72Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente. Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina... Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: GianaSe spala fasolea verde si se curata. Se rup pastaile in bucati si se lasa in apa rece. Se pune intr-o cratita uleiul la incins, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga rosiile tocate sau... Citeste continuarea
Tocana de ceapa
Postat de: GianaSe curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca... Citeste continuarea
Islim kebabi
Postat de: GianaSe framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei. Se curata vinetele si se... Citeste continuarea
Rubbeni
Postat de: GianaCeapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.... Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: GianaSe pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste... Citeste continuarea
Prajitura cu branza
Postat de: GianaSe amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se... Citeste continuarea
Baclava turceasca (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana- la inceput amestec fistic cu zahar ,scortisoara si cardamon ,asta va fi umplutura baclavalei.o las la o parte . - desfac pachetul de foi apoi iau o tava (tava este de ceramica cu 26... Citeste continuarea
Kadayıf cu crema
Postat de: GianaSe pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o... Citeste continuarea
Mini brownies
Postat de: GianaSe incalzeste cuptorul la 220` si intre timp se pregatesc checuletele. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste si ciocolata, se... Citeste continuarea
Tort de sarlota
Postat de: GianaGelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze. Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in... Citeste continuarea
Sütlaç (budinca de orez cu lapte)
Postat de: GianaSe curata orezul si se spala. Se pune orezul la fiert cu 300 ml de apa. Cand boabele de orez s-au umflat si s-au inmuiat se adauga laptele si zaharul. Intr-un castron se amesteca faina de... Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos
Postat de: simonacallasSalam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat,... Citeste continuarea
Biscuiti Nescafe
Postat de: GianaSe separa galbenusul de albus. Albusul se va folosi pt a unge biscuitii deasupra. Galbenusul se bate cu zaharul, apoi se adauga nescafe, margarina moale, faina si praful de copt. Se... Citeste continuarea
Pilaf turcesc (pilav)
Postat de: GianaPentru a face un pilav reusit avem nevoie de un orez de calitate. Pentru acest pilav am folosit orezul de la Scotti - bob cu bob colosal. Nu trebuie sa folositi orez cu bobul spart... Citeste continuarea
Köfte
Postat de: GianaCeapa se da prin razatoarea mica si se amesteca cu carnea, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste, mai adaugati miez de paine... Citeste continuarea
Poğaça cu ayran
Postat de: GianaSe separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol mare punem faina, in... Citeste continuarea
Prajitura Budikek
Postat de: GianaSe mixeaza oaule cu zaharul pana se topeste zaharul si ouale se albesc. Apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu... Citeste continuarea
Chec Zebra
Postat de: GianaSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Galbenusurile se bat cu ulei, dupa care se adauga in ploaie... Citeste continuarea
Miel in stil turcesc
Postat de: mihaelar63Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao . Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .... Citeste continuarea
Musaca cu carne de pui
Postat de: stratulatgeorgianaSe curata si spala cartofii,se feliaza apoi se pun la fiert.Cat se fierb cartofii punem carnea la tocat si o amestecam cu 1-2 oua,sare si piper dupa gust.Cand cartofii sunt aproape gata se scot... Citeste continuarea
Pandispan insiropat cu glazura de cacao
Postat de: GianaSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte,... Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: GianaSe incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si... Citeste continuarea
Prajitura Etimek
Postat de: GianaPunem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5... Citeste continuarea
Böreklik cu brinza
Postat de: ira1999Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc... Citeste continuarea
Negresa cu cafea
Postat de: adriana65Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C. In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Studenta_la_cratitaSe topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w). Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: madi_marinSe încinge cuptorul. Untul se topeşte până devine lichid. Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie. Se întind foile pe... Citeste continuarea
Prajitura Piano
Postat de: GianaSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava... Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: GianaSe amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat... Citeste continuarea
Salata turceasca de vinete cu dovlecei
Postat de: mihaelar63Curatati , spalati , taiati cuburi dovleceii . Fierbeti dovlecelul in putina apa cu sare, Scurgeti si-l lasati la racit. Peste dovlecelul scurs puneti sare , chimen , menta,piper , usturoi... Citeste continuarea
Spirala cu branza
Postat de: mitinitaNu veti avea nevoie de tot pachetul de foi,eu am folosit cam jumatate. Intr-un bol,am amestecat branza cu smantana. Am luat cate o foaie de placinta,am impaturit-o in doua si am adaugat cam... Citeste continuarea
Linte verde - Yeşil Mercimek
Postat de: elucubratiiculinareLintea verde se alege de eventualele impurități și se spală în 2-3 ape reci. Turnăm peste ea aprox. 500 ml apă clocotită și punem la fiert. Adăugăm ceapa tocată mărunt și... Citeste continuarea
Salata turceasca de morcovi
Postat de: gurita_ta2005Iaurtul se pune intr-o sita sa se scurga excesul de zer cam 30 min-1 ora. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se pun la calit cateva minute in ulei de masline. Dupa ce s-au racit se... Citeste continuarea
Ciorba turceasca de linte
Postat de: mitinitaLegumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe... Citeste continuarea
Cafea la ibric
Postat de: CulinaryRainbowATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată! Când e pe punctul de-a... Citeste continuarea
Pide- paine turceasca
Postat de: RuxyRuxDaca alegeti drojdia proaspata lichefiati-o intr-un sfert de pahar de lapte caldut si o lingura de zahar apoi lasati-o pentru 15 minute la crescut si apoi procedati in mod normal si... Citeste continuarea
Kadayif
Postat de: gabriela_aysonduScoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt... Citeste continuarea