Retete culinare din Turcia

Pizza rapida la tigaie

Postat de: Giana

Se taie felii sucukul si crenvurstii, se calesc foarte putin intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru aluat si se omogenizeaza compozitia cu o lingura.... Citeste continuarea

Supa crema de patrunjel cu lapte

Postat de: Giana

Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste... Citeste continuarea

Pizza turceasca

Postat de: simona72

Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente. Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina... Citeste continuarea

Mancare de fasole verde

Postat de: Giana

Se spala fasolea verde si se curata. Se rup pastaile in bucati si se lasa in apa rece. Se pune intr-o cratita uleiul la incins, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga rosiile tocate sau... Citeste continuarea

Tocana de ceapa

Postat de: Giana

Se curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca... Citeste continuarea

Islim kebabi

Postat de: Giana

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei. Se curata vinetele si se... Citeste continuarea

Rubbeni

Postat de: Giana

Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.... Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: Giana

Se pune intr-o cratita ulei si se calesc morcovul razuit si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-au calit se adauga pe rand ardeii, cartoful, rosia, conopida, toate tocate cubulete mici. Peste... Citeste continuarea

Prajitura cu branza

Postat de: Giana

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se... Citeste continuarea

Baclava turceasca (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

- la inceput amestec fistic cu zahar ,scortisoara si cardamon ,asta va fi umplutura baclavalei.o  las la o parte . - desfac pachetul de foi apoi iau o tava (tava este de ceramica cu 26... Citeste continuarea

Kadayıf cu crema

Postat de: Giana

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o... Citeste continuarea

Mini brownies

Postat de: Giana

Se incalzeste cuptorul la 220` si intre timp se pregatesc checuletele. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste si ciocolata, se... Citeste continuarea

Tort de sarlota

Postat de: Giana

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze. Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in... Citeste continuarea

Sütlaç (budinca de orez cu lapte)

Postat de: Giana

Se curata orezul si se spala. Se pune orezul la fiert cu 300 ml de apa. Cand boabele de orez s-au umflat si s-au inmuiat se adauga laptele si zaharul. Intr-un castron se amesteca faina de... Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos

Postat de: simonacallas

Salam de biscuiţi, reţetă cu morcovi şi nucă de cocos Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilinat,... Citeste continuarea

Biscuiti Nescafe

Postat de: Giana

Se separa galbenusul de albus. Albusul se va folosi pt a unge biscuitii deasupra. Galbenusul se bate cu zaharul, apoi se adauga nescafe, margarina moale, faina si praful de copt. Se... Citeste continuarea

Pilaf turcesc (pilav)

Postat de: Giana

Pentru a face un pilav reusit avem nevoie de un orez de calitate. Pentru acest pilav am folosit orezul de la Scotti - bob cu bob colosal. Nu trebuie sa folositi orez cu bobul spart... Citeste continuarea

Köfte

Postat de: Giana

Ceapa se da prin razatoarea mica si se amesteca cu carnea, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste, mai adaugati miez de paine... Citeste continuarea

Poğaça cu ayran

Postat de: Giana

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol mare punem faina, in... Citeste continuarea

Prajitura Budikek

Postat de: Giana

Se mixeaza oaule cu zaharul pana se topeste zaharul si ouale se albesc. Apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu... Citeste continuarea

Chec Zebra

Postat de: Giana

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Galbenusurile se bat cu ulei, dupa care se adauga in ploaie... Citeste continuarea

Miel in stil turcesc

Postat de: mihaelar63

Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao . Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .... Citeste continuarea

Musaca cu carne de pui

Postat de: stratulatgeorgiana

Se curata si spala cartofii,se feliaza apoi se pun la fiert.Cat se fierb cartofii punem carnea la tocat si o amestecam cu 1-2 oua,sare si piper dupa gust.Cand cartofii sunt aproape gata se scot... Citeste continuarea

Pandispan insiropat cu glazura de cacao

Postat de: Giana

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte,... Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: Giana

Se incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si... Citeste continuarea

Prajitura Etimek

Postat de: Giana

Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5... Citeste continuarea

Böreklik cu brinza

Postat de: ira1999

Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc... Citeste continuarea

Negresa cu cafea

Postat de: adriana65

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C. In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Studenta_la_cratita

Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w). Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă... Citeste continuarea

Baclava

Postat de: madi_marin

Se încinge cuptorul. Untul se topeşte până devine lichid. Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie. Se întind foile pe... Citeste continuarea

Prajitura Piano

Postat de: Giana

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava... Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: Giana

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat... Citeste continuarea

Salata turceasca de vinete cu dovlecei

Postat de: mihaelar63

Curatati , spalati , taiati cuburi dovleceii . Fierbeti dovlecelul in putina apa cu sare, Scurgeti si-l lasati la racit. Peste dovlecelul scurs puneti sare , chimen , menta,piper , usturoi... Citeste continuarea

Spirala cu branza

Postat de: mitinita

Nu veti avea nevoie de tot pachetul de foi,eu am folosit cam jumatate. Intr-un bol,am amestecat branza cu smantana. Am luat cate o foaie de placinta,am impaturit-o in doua si am adaugat cam... Citeste continuarea

Linte verde - Yeşil Mercimek

Postat de: elucubratiiculinare

Lintea verde se alege de eventualele impurități și se spală în 2-3 ape reci. Turnăm peste ea aprox. 500 ml apă clocotită și punem la fiert. Adăugăm ceapa tocată mărunt și... Citeste continuarea

Salata turceasca de morcovi

Postat de: gurita_ta2005

Iaurtul se pune intr-o sita sa se scurga excesul de zer cam 30 min-1 ora. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se pun la calit cateva minute in ulei de masline. Dupa ce s-au racit se... Citeste continuarea

Ciorba turceasca de linte

Postat de: mitinita

Legumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe... Citeste continuarea

Cafea la ibric

Postat de: CulinaryRainbow

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!    Când e pe punctul de-a... Citeste continuarea

Pide- paine turceasca

Postat de: RuxyRux

Daca alegeti drojdia proaspata lichefiati-o intr-un sfert de pahar de lapte  caldut si o lingura de zahar apoi lasati-o pentru 15 minute la crescut si apoi procedati in mod normal  si... Citeste continuarea

Kadayif

Postat de: gabriela_aysondu

Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]