Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Supa de pui cu galuste pufoase
Postat de: panacrisCarnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele... Citeste continuarea
Desert cornete cu crema de vanilie
Postat de: panacrisFoietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri... Citeste continuarea
Supa de curcan cu smantana si linte rosie
Postat de: mihaelar63Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati... Citeste continuarea
Gulas de batal cu cartofi la slow cooker Crock-Pot
Postat de: mihaelar63Ceapa, ardeii se curata si se blenduiesc cu ajutorul mixerului. Se soteaza in ei , usor impreuna cu carnea de batal bine spalata. Adaugati boiaua cand carnea incepe sa se... Citeste continuarea
Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisSfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.... Citeste continuarea
Rakott krumply - cartofi in straturi la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisCartofii se spală cu apă rece și se pun la gătit în aparatul slow cooker Crock-Pot, la programul HIGH cca. 2 ore, atenție fără apă. După ce se încheie timpul de... Citeste continuarea
Struguri marinati
Postat de: panacrisStrugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine. În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de... Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu prune si conopida
Postat de: mihaelar63Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa... Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: claudiaOIncepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,... Citeste continuarea
Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui
Postat de: ctlinaPortionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt... Citeste continuarea
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker
Postat de: mihaelar63Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul... Citeste continuarea
Matrai borzoska - snitel unguresc
Postat de: mihaelar63Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de... Citeste continuarea
Racituri cu ciolan afumat
Postat de: mihaelar63Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa . Se curata ceapa , morcovul si se spala . Caciulia de usturoi ramnr fara primul... Citeste continuarea
Ciorba de fasole galbena
Postat de: panacrisCeapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie... Citeste continuarea
Piure din spanac cu smantana vegetala
Postat de: panacrisUsturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se... Citeste continuarea
Desert budincuta in foi fragede
Postat de: trifadaliaPentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina,... Citeste continuarea
Desert gogosi unguresti / Farsangi fan
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, galbenusurile, coaja... Citeste continuarea
Desert prajitura Regina cu nuca de cocos
Postat de: trifadaliaPentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac
Postat de: panacrisSe bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15... Citeste continuarea
Desert prajitura Kati
Postat de: trifadaliaSe pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei... Citeste continuarea
Ciorba rapida de cartofi cu carnati picanti
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati cartofii, morcovii si ceapa. Spalati patrunjelul verde si tija de telina. Taiati rondele carnatul unguresc picant. Ceapa se taie cubulete, morcovii... Citeste continuarea
Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot
Postat de: mihaelar63Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie... Citeste continuarea
Aperitiv pogacele unguresti cu cascaval / Pogacsa
Postat de: ctlinaAmestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si... Citeste continuarea
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de: oanaplUmpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de... Citeste continuarea
Lecso
Postat de: trifadaliaCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei; cand sticleste, se adauga peste ardeii si ei taiati marunt. Se calesc 10 minute impreuna cu ceapa. Carnatul se taie rondele si se pune... Citeste continuarea
Mancare din carne de vita cu cartofi si ierburi de gradina
Postat de: panacrisCarnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă... Citeste continuarea
Aperitiv ardei umpluti cu pasta de branza de vaci si chimen
Postat de: trifadaliaSe amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu... Citeste continuarea
Prajitura Dobos
Postat de: Gheorghita_TFoile: Intr-un bol se adauga oul, zaharul si sarea si cu ajutorul unui mixer se mixeaza foarte bine pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga in compozitie untul topit si... Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca
Postat de: MotanLaOaleSe pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele... Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si mure
Postat de: mitinitaIntr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem... Citeste continuarea
Desert colac cu mac
Postat de: panacrisÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească... Citeste continuarea
Desert tort dobos a la Oana
Postat de: Corina33Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit... Citeste continuarea
Bab gulyas la ceaun
Postat de: Corina33Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe... Citeste continuarea
Tort dobos
Postat de: oanaplPentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi... Citeste continuarea
Desert tort Dobos
Postat de: OanaFoi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza... Citeste continuarea
Gnocchi de vizita
Postat de: mihaelar63Pastele se pun la fiert in apa clocotinda, cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Eu fierb pastele mai putin decat timpul indicat pentru ca-mi place a la dente. De exemplu in... Citeste continuarea
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: mihaelar63Carnea de vita se taie cuburi mari. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi de aceiasi marime cu carnea. Ceapa se curata si se toaca marunt. Gogosarii si ardeiul... Citeste continuarea
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Postat de: Corina33Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu... Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: oanaplTai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar... Citeste continuarea
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Postat de: mihaelar63Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti... Citeste continuarea