Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci
Postat de: mihaelar63Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . Scurgeti pestele pastrand zeama .... Citeste continuarea
Vitel picant - gulas
Postat de: mihaelar63Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor. Sarati si piparati carnea. Dati carnea prin... Citeste continuarea
Halászlé -Supa ungureasca de peste
Postat de: MokuskaCapul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au... Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca si mac
Postat de: Prajituri_de_casaStafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru... Citeste continuarea
Tocanita din carne de vita
Postat de: ela2015Taiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au... Citeste continuarea
Cozonac unguresc
Postat de: dantesSe amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se... Citeste continuarea
CIORBĂ DE IEPURE
Postat de: panacrisCeapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la... Citeste continuarea
Biscuți cu Nutella și topping de susan
Postat de: panacrisSe amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează... Citeste continuarea
Friptură de vită la Multicooker
Postat de: panacrisPulpa de vită feliată, până la jumătate, se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu piper boabe, foi de dafin, berea și se lasă la rece, până a doua zi. Apoi se scoate din... Citeste continuarea
Prajitura Jerbo
Postat de: mitinitaFoile Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora.... Citeste continuarea
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac
Postat de: Corina33Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se... Citeste continuarea
Isler
Postat de: panacrisFăina, zahărul pudra, nuca,esența de rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se... Citeste continuarea
Cuib de viespi ( Darázsfészek)
Postat de: MokuskaAmestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut... Citeste continuarea
Gulyas unguresc de porc cu cartofi
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se spala . carnea se spala si se portioneaza . Puneti la calit in ulei carnea , cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea puneti ceapa ,... Citeste continuarea
Negresă cu dulceață de piersici și bezea
Postat de: panacrisSe separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul... Citeste continuarea
Desert prajitura Dobos
Postat de: timeaFoi : Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final... Citeste continuarea
Tocanita ungureasca cu piept de curcan
Postat de: mihaelar63Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin... Citeste continuarea
Bab Gulyas
Postat de: margoFasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de... Citeste continuarea
Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte
Postat de: botcrinaPentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua... Citeste continuarea
Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte
Postat de: botcrinaTăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi. Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă... Citeste continuarea
Gulyas din carne de curcan
Postat de: panacrisCarnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de... Citeste continuarea
Gulas fara carne
Postat de: retetele_tineiArdeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie... Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: dantesSe fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de... Citeste continuarea
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa
Postat de: MokuskaFrecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si... Citeste continuarea
Supa gulas (Gulyásleves)
Postat de: MokuskaCarnea o punem la fiert intr-o oala mai mare, la foc mic. Lasam sa fiarba pana cade carnea de pe os. Zarzavatul si legumele tocam marunt si le calim in grasimea de pe supa de vita. Adaugam... Citeste continuarea
Varză murată cu legume la Multicooker
Postat de: panacrisCeapa, ardeiul, se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se spală,... Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: MokuskaCartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie. Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si... Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: MokuskaCuratam si spalam zarzavatul, tocam nu foarte marunt si cu o crenguta de telina verde, punem la fiert intr-o cratita pe care ulterior o putem introduce in cuptor. Nu se fierbe... Citeste continuarea
Bucățele de vită cu cartofi și varză dulce
Postat de: panacrisÎn oala vasului Multicooker-ului, se pune uleiul de măsline, se adaugă bucățelele de vită și usturoiul mărunțit. Se apasă butonul MENIU, apoi se selectează programul FRY, se... Citeste continuarea
Supa din rasol de vita
Postat de: MokuskaSe spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si... Citeste continuarea
Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker
Postat de: timeaPunem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute. Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul... Citeste continuarea
Croissante cu branza de vaci
Postat de: MokuskaFaina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul. Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de... Citeste continuarea
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)
Postat de: MokuskaFaina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul. Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de... Citeste continuarea
Tocanita papricata de pui cu tarhon
Postat de: mihaelar63Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare . Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se... Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu 2 ingrediente
Postat de: MokuskaCartofii in coaja si ouale se spala si se pun la fiert separat. Cartofii si ouale fierti lasam sa se raceasca, se curata de coaja si se taie rondele mai grose. Intr-o tava unsa cu unt... Citeste continuarea
Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)
Postat de: MokuskaCarnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se... Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: diana_kFoile: Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam putin pana acestea se incorporeaza. Renuntam... Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu tarhon
Postat de: MokuskaSe spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute). Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas... Citeste continuarea
Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica
Postat de: MokuskaSe spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte... Citeste continuarea
Baigli cu mac si nuca
Postat de: delia64Se cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia . Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul ,... Citeste continuarea