Retete traditionale din Ungaria
Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!
Retete originale din Ungaria
Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.
Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana
Postat de: MokuskaOasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul... Citeste continuarea
Bejgli (Beigli)
Postat de: MokuskaAmestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac) Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte... Citeste continuarea
Supa de varza
Postat de: dantesMorcovul si patrunjelul se dau pe razatoare,varza se taie julien,se pun toate la calit in ulei incins cam 3 minute apoi se adauga apa si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru.se lasa la... Citeste continuarea
Friptură de iepure
Postat de: panacrisCarnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul... Citeste continuarea
Supă/ciorbă de iepure
Postat de: panacrisCarnea de iepure se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu... Citeste continuarea
Gulyas din tineret bovin
Postat de: panacrisCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie... Citeste continuarea
Paprikaș de cocoș cu paste colorate
Postat de: panacrisZarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la înăbușit, împreună cu carnea de cocoș, timp de 15 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă cca. 2000 ml... Citeste continuarea
Supă clară de cocoș cu tăiței de casă
Postat de: panacrisLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din... Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: MokuskaDesfacem conopida in buchete, o spalam bine. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. Buchetele de conopida le punem in apa fiarta, lasam la fiert 5-8 minute (mie imi place sa ramana crocante,... Citeste continuarea
Supă de roșii cu tăiței de casă
Postat de: panacrisSe spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe... Citeste continuarea
Tăiței de casă
Postat de: panacrisFăina se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte, în vârful muntelui de făină se pun ouăle, se presară un praf de sare și începe, munca de jos,... Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: MokuskaSe pregatesc cele 6 bucati de hartie de copt (cerata-foto) si tavile (am folosit doua tavi de aragaz, nimic special.) Am folosit o oala de diametru 25 cm pentru a desena "cerculetele"(... Citeste continuarea
Desert prajitura Mimoza
Postat de: Toamna07Foile: Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam... Citeste continuarea
Paprikas din carne de rățoi
Postat de: panacrisCeapa se curăță, se spală și se taie rondele. Apoi se pune se la călit în puțină zeamă de carne, de la supă, cca. 10 minute la foc mic neacoperit. Carnea se... Citeste continuarea
Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză
Postat de: panacrisCarcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie. După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată... Citeste continuarea
Biscuiti cu cascaval
Postat de: RenataedinaCascavalul se da pe gaura cea mai mica a razuitorului, apoi se amesteca cu toate ingredientele. Se formeaza o rulada cu un diametru de 5 cm si se infoliaza si sse pune in frigider minim 2 - 3 ore.... Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: InaBlat de vanilie : Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa... Citeste continuarea
Felie sport
Postat de: RenataedinaBiscuitii il macinam si adaugam restul ingredientelor, il amestecam bine si il intindem intr-un vas Yena mai mare si-l punem la frigider. Ciocolata se rupe in bucatele mai mici, il punem... Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: RenataedinaIngredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete.... Citeste continuarea
Tort Dobos (mic)
Postat de: timeaIntr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final... Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: dantesSe dizolva drojdia in putin lapte cu zahar apoi se amesteca faina cu toate ingredientele si se framanta bine adaugand cate putin lapte pana devine un aluat potrivit de tare si nu se mai lipeste de... Citeste continuarea
Laște cu varză
Postat de: CulinaryRainbowSe taie varza julien, sau se mărunțește în robot. Se pune uleiul într-o cratiță și se călește în suc propriu. Se adaugă sarea și piperul ( eu am folosit piper roșu și... Citeste continuarea
Prajitura EDITH
Postat de: angelikaSe amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul... Citeste continuarea
Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare
Postat de: panacrisCeapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie... Citeste continuarea
Babgulyas la ceaun
Postat de: CulinaryRainbowSe face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate... Citeste continuarea
Doboș
Postat de: CulinaryRainbowModul de preparare al foilor: Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă (cu telul, prin mișcări energice - din față, se aduce spuma spre... Citeste continuarea
Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Postat de: CulinaryRainbowÎntr-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen,... Citeste continuarea
Lușcoș ca-n Ardeal
Postat de: mihaelar63Portionati carnea si o puneti la prajit . Spalati si curatati legumele din timp . Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit . Adugati boiaua si pasta de... Citeste continuarea
Supă de cocoș cu spatzle
Postat de: panacrisLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala... Citeste continuarea
Gulyas de vita la Multicooker
Postat de: timeaPunem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam... Citeste continuarea
Rulada cu mac - baigli
Postat de: privatelauraEu am folosit masina de framantat aluat. Am asezat in cuva masinii: laptele, untul moale, zaharul, galbenusurile, smantana si faina. La sfarsit am adaugat drojdia. Am lasat la framantat /... Citeste continuarea
Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon
Postat de: panacrisPrazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit,... Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc
Postat de: gab_s19Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit la foc mijlociu, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand. Carnea se taie cubulete si se adauga peste ceapa calita in... Citeste continuarea
Csalamadé sau amestec de murături feliate
Postat de: panacrisLegumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru... Citeste continuarea
Supă de rață
Postat de: panacrisMăruntaiele de rață se spală, se curăță. Legumele se curăță, se spală și se lasă întregi apoi se pun la fiert cu cca. 2000 ml apă rece în oala minue, cca. 30 de minute la... Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză
Postat de: panacrisCeapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se... Citeste continuarea
Chiftele cu sos de mărar
Postat de: panacrisCarnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o... Citeste continuarea
Prăjitura Greta Garbo reinventată
Postat de: panacrisBineînțeles că m-am folosit de Maricica ;) În cuva mașinii de frământat, se pune untul topit, făina cernută, zahărul tos, ouăle bătute, coaja de lămâie, sarea,... Citeste continuarea
Gulas Unguresc
Postat de: ReteteDePovesteSe spala carnea si se taie cubulete potrivite, dupa care se atunca in uleiul incis. Se lasa pe foc pana se rumeneste (trebuie sa fie facuta cam pe jumatate). Intre timp se spala bine legumele, si... Citeste continuarea
Gulas de pui
Postat de: papabundetotAm spalat si taiat in cubulete pulpele de pui si le-am lasat deoparte. Ceapa am tocat-o marunt si impreuna cu usturoiul le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am lasat acolo pana s-au... Citeste continuarea