Retete culinare din Ungaria

Retete traditionale din Ungaria

Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!


Retete originale din Ungaria

Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.

Papricas de iepure

Postat de: allinutza_bl

Curatati si tocati ceapa iar apoi puneti-o la calit in ulei cu un praf de sare, la foc mic, pana devine sticloasa. Adaugati carnea de iepure si rumeniti-o pe toate partile. Cand carnea... Citeste continuarea

Omleta cu iaurt

Postat de: Zamfira

Batem ouale cu putina sare, piper, cimbru. Adaugam iaurtul si omogenizam bine cu ouale, in final punem cascavalul ras. Curatam, spalam si feliem ceapa verde (praz), 1-2 fire. Calim ceapa in ulei,... Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de: Elena_Daria

Papricas: Curatam ceapa si o punem la calit in 3 linguri de ulei. Am spalat ciocolanelele, le-am curatat, le-am condimetat cu putina sare si piper, le-am pus peste ceapa si am lasat... Citeste continuarea

Gulas de porc cu rosii

Postat de: TAB1TA

Carnea se spala, se portioneaza si se sterge. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se taie bucatele daca e cazul. Usturoiul se piseaza. Carnea se pune in putin ulei... Citeste continuarea

Gulyas de porc

Postat de: panacris

Ceapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la... Citeste continuarea

Gulas de vita

Postat de: caroline

Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele  parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o... Citeste continuarea

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Postat de: Corina33

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o... Citeste continuarea

Varza calita ungureasca cu carne

Postat de: Zamfira

Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe... Citeste continuarea

Supa gulas

Postat de: Sidy

Dezosam carnea si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele. Ceapa curatata se taie julien. Punem o lingura... Citeste continuarea

Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)

Postat de: mihaelar63

Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata... Citeste continuarea

Prajitura cu branza - Rakoczi

Postat de: Zamfira

Blatul : amestecam faina cu zaharul si putina sare, adaugam bucatele de unt (la temperatura camerei) si un galbenus. Framantam compozitia pana cand toate ingredientele sunt foarte bine... Citeste continuarea

Gulas de post

Postat de: Doinavar

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute. Intre... Citeste continuarea

Supa de mix de fructe

Postat de: Sidy

Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa. Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba... Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de: timea

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu. Punem doua... Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de: patrick_2010

Din toate ingredientele se framanta un aluat, pana cand  este mai elastic. Aluatul se lasa la frigider peste noapte (eu il las doar o ora la frigider, depinde cum am timp). Se intinde o... Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de: TAB1TA

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine. Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si... Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: Zamfira

Curatam si spalam cartofii, ceapa si usturoiul. Cartofii ii taiem cubulete foarte mici, cepa o taiem marunt iar usturoiul il pisam. Punem toate intr-un bol, adaugam ulei, sare si cimbru,... Citeste continuarea

Ciorba ungureasca de conopida

Postat de: Sidy

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le... Citeste continuarea

Varza ungureasca

Postat de: Patricia_Iordache_79

Tocam marunt varza, o amestecam cu sare si o lasam de-o parte 30 min. Dupa cele 30 minute amestecam bine varza si o stoarcem foarte bine in maini, pana iese sarea si apa din ea.   Taiem... Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: MotanLaOale

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa,... Citeste continuarea

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Postat de: Sidy

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.... Citeste continuarea

Gulas ca la Timisoara

Postat de: Doinavar

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati... Citeste continuarea

Varză murată cu bacon

Postat de: panacris

Ceapa se curăță, se căleșete în puțin ulei si apă, împreună cu morcovii și baconul, tocate mărunt. Între timp varza murată se taie fideluță și se adaugă la... Citeste continuarea

Supă de rață

Postat de: panacris

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină... Citeste continuarea

Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)

Postat de: Anett

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata. Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea... Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: aliliana

Intr-o tigaie am pus ulei la incins unde am pus ceapa, morcovul, ardeiul spalate si tocate marunt. Cand au fost pregatite la jumatate am adaugat puiul condimentat (eu am fiert carnea inainte). Am... Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: patrick_2010

Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga:... Citeste continuarea

Platica crocanta

Postat de: mihaelar63

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta . Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul... Citeste continuarea

Muffins

Postat de: patrick_2010

Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga la final fructe, ciocolata, apoi se pune compozitia in forme si se da la copt . Super bun si rapid Eu am facut cu ciocolata si banane e super... Citeste continuarea

Snitele cu cartofi si sos de ceapa

Postat de: patrick_2010

Snitel: carnea se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se "bate". Se dau prin faina, apoi prin ou si pesmet. Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se... Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: diana91paris

Burta o spalam bine si o taiem feliute mici, apoi o punem la foc in 2 l de apa cu telina razuita, ceapa taiata marunt si sare. Lasam sa fiarba 1 ora. Intre timp curatam morcovii, ii dam pe... Citeste continuarea

Gulas de porc

Postat de: MotanLaOale

Carnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute. Se pune boiaua,... Citeste continuarea

Vargabeles (Budinca cu paste, branza si stafide)

Postat de: MotanLaOale

Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine, bine. Se adauga smantana, branza, coaja rasa de lamaie, stafidele si se amesteca bine. Se incorporeaza si albusurile batute tare cu o spatula usor... Citeste continuarea

Supa de legume cu galuste condimentate

Postat de: deliciousflavours

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna,... Citeste continuarea

Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

Postat de: panacris

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu.... Citeste continuarea

Prajitura casei Panacris

Postat de: panacris

Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor,... Citeste continuarea

Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Postat de: Sidy

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca... Citeste continuarea

Gulas a la Nico

Postat de: nico15

Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita.   Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem... Citeste continuarea

Piscotele de casa-babapiskota.

Postat de: merion35

Se prepara exact ca un pandispan! Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un... Citeste continuarea

Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

Postat de: panacris

De regula se iau  macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]