Paella cu pui si fructe de mare

de adriana65 in Fructe de mare, 5 Noi 2009 | 17776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  •  2 fileuri de piept de pui
  •  300 g amestec fructe de mare (midii, crevete, sepii, calamari...)
  •  50 g fasole verde
  •  1 ardei gras
  •  1 ceapa
  •  3 catei de usturoi
  •  1 rosie
  •  100 g orez
  •  40 ml ulei de masline
  •   50 g mazare
  •   sare
  •  piper
  •  putin sofran
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui si fructe de mare:

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ 5 min. de cand a inceput sa fiarba se adauga si mazarea si se fierb in continuare inca 10 - 15 min.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata si usturoiul pisat; se adauga carnea de pui taiata cubulete, iar cand este gata se pun si fructele de mare si se calesc si ele.
Se taie cuburi ardeiul si rosia decojita si se pun peste fructele de mare.
Se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga orezul , iar dupa un minut fasolea si mazarea fierte si scurse de apa.
Se toarna apa cat sa acopere totul, se adauga sare si piper, sofranul; se acopera si se fierbe totul la foc mic 20 min.
Se amesteca din cand in cand pana se absoarbe zeama si orezul este bine fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra " Paella cu pui si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

PapaBun 1

11.11.2009, 20:01

Tocmai am păpat în Portugalia arroz marisco - varianta portugheză (mai zemoasă și mai gustoasă, după părerea mea) a paellei spaniole.
Paella spaniolă cu fructe de mare am băgat la greu acum 2 ani, la Barcelona, însă cred că voi fi de acum încolo adeptul arroz marisco-ului portughez.
Știi că tradițional în Spania paella se face în vase de alamă sau de cupru imense, de 1 metru diametru?

ANCA 1

11.11.2009, 20:24

Corect, PapaBun..si mie mi-a placut tare mult arroz marisco, si cataplana, exceptionala bucataria portugheza!

adry88 1

19.05.2011, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)