Tort de ciocolata amaruie

de leoflori in Torturi, 5 Oct 2009 | 16960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT : 
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 5 oua
  • 300 gr. ciocolata amaruie (55% sau 75% cacao)
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA :
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml. frisca lichida

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata amaruie:

BLATUL:

Mixam margarina cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam ouale pe rand si dupa fiecare ou,punem cate 2 linguri faina. Topim ciocolata la bain-marie, o lasam putin la racit si o turnam in compoztia de oua+unt+zahar. Omogenizam bine si adaugam si restul de faina. Turnam compozitia in forma unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu cca 1 ora si 20-30 minute. Blatul va creste in mijloc cu o usoara ridicatura, nu-i nimic. Eu am inlaturat acel "capac" tuguiat. Lasam blatul la racit 10 minute in tava, apoi scoatem pe un gratar. Dupa ce se raceste de tot il taiem pe orizontala 1 data.

CREMA :
Ciocolata si frisca se topesc la bain-marie, se racesc putin si ungem cu un strat generos blatul, punem al 2 lea blat si finisam cu restul de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

leoflori 1

02.01.2010, 14:53

Valentina, ma bucur ca ti-a placut, multumesc pentru comentariu.

adry88 1

11.05.2011, 21:07

superb

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino