3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori

de RuxyRux in Prajituri, 10 Noi 2013 | 15577 vizualizari

 

Astazi pe 10 noiembrie se implinesc 3 ani de cand am intrat in familia harnicilor bucatarasi, oameni dragi, frumosi cu care am impartit si retete delicioase dar si multe zambete si bucurii. Bucataras.ro, este familia minunata in care te poti simti exact ca acasa! Ma bucur din toata inima ca am avut ocazia sa va cunosc nu numai virtual si sa descopar prieteni si oameni deosebiti pe care ii port cu drag in suflet!
Va multumesc tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 350 gr faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori:

Laptele se incalzeste usor si in el se pune vanilia.

Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul pudra in jur de 12 minute pana zaharul este topit complet apoi se adauga coaja razuita de portocala.

Faina se cantareste si apoi se cerne.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

In compozitia de unt se adauga jumatate din cantitatea de albus si jumatate din cantitatea de faina. Se adauga laptele si restul de faina, apoi praful de copt. la sfarsit se incorporeaza restul de albus.

Separam compozitia in doua vase.

Intr-un vas se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Formele se ung cu unt.

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Se adauga o lingura din compozitia alba, apoi o lingura din cea cu cacao si deasupra o lingurita din cea alba. Apoi schimbam si punem o lingura din compozitia cu cacao, apoi o lingura din cea alba si deasupra o lingurita din cea cu cacao. Ne jucam cum vrem noi cu culorile, desigur putem sa le si marmoram.

Coacem briosele pentru 20 de minute.

Le scoatem din forme dupa ce s-au racit si le servim cu placere, sunt un deliciu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

13.11.2013, 13:35

Corinuta draguta...multumesc din suflet 3 ani minunati

bianca92 1

13.11.2013, 22:16

la cat mai multi ani si cat mai multe retete si de acum inainte. Si toate retetele sa fie cel putin la fel de bune ca aceasta

RuxyRux 1

17.11.2013, 23:01

Multumesc frumos Bianca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti