Salata de sfecla rosie cu hrean

de ionix in Salate, 19 Dec 2009 | 12567 vizualizari

 

salata o stiu de la bunica mea si o fac impreuna cu taticul meu :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 2 radacini de hrean
  • otet
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean:

 

Sfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla.

Uneori o facem si coapta in cuptor. 

Daca o coaceti in cuptor o lasati in cuptor pana cand coaja s-a inmuiat si e un pic crocanta.

Dupa ce a fiert sau copt se da la racit.

Intre timp se curata hreanul si se da pe razatoarea mica. 

Apoi, hreanul se freaca cu uleiul, o lingura cu sare fina si o lingura cu otet.

Cand sfecla s-a racit se da pe razatoarea mare si se scurge de zeama.

Dupa ce a fost scursa, sfecla se amesteca cu hreanul.

Se adauga sare si otet dupa gust. 

Se da la rece cateva ore apoi se gusta din nou, se adauga sare si otet daca mai este nevoie. 

Se poate folosi drept  salata la orice fripturica sau se poate pune in borcane . 

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

05.01.2010, 11:30

asa-i Teo... e buna salata cu orice , mai putin cu ciorba

ana 1

06.01.2010, 14:06

E f buna .Eu nu am gasit cruda si am cumparat la borcan ,am scurs zeama si am pus hrean ,ulei si otet.Se mananca foarte bine si e sanatoasa!

ionix 1

06.01.2010, 20:50

asa-i, sfecla este o leguma foarte foarte sanatoasa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei