Prepararea aluatului in foi

de anisoara in Piine, 2 Ian 2010 | 65332 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte copturi din acest aluat , le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usor de preparat.

Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de acel aluat cumparat din magazine .NU se poate de comparat. Aluatul este foarte gustos, fraged si usor de facut.
Nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii in placinta.

Vreau sa va mai adaug , ca acest aluat a fost preparat de sute de femei in diferite colturi ale lumii si mereu a reusit cu succes.
Mai jos, voi descrie pas cu pas prepararea aluatului in foi .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de margarina cu continut inalt de grasime
  • un ou
  • Apa Calduta - o cana
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr volumul paharului )
  • 1 lingura mare de ulei
  • o lingura de otet de masa
  • o lingurita de zahar fara virf
  • o lingurita de sare fara virf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepararea aluatului in foi:

PREPAPRAREA ALUATULUI :

Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot continutul din cana il amestecam bine si-i turnam deasupra apa Calduta , amestecind in continuu pina obtinem o solutie omogena.- undeva la 270 ml .
Intr-un vas mare cernem 2,5 pahare de faina de calitate superioara. In mijlocul fainii facem o gaura si turnam tot continutul din cana. Luam o lingura si incepem sa amestecam , pina se imbiba toata apa in faina , si apoi , cu mainile curate si calde, incepem sa framintam bine aluatul. Aluatul trebue sa devina neted la pipait, finut si putin molcut.
Lasam aluatul in vas sa se odihneasca bine , cel putin 20 minute.

Aparte pregatim margarina , care trebuie sa fie molcuta ( lasata in prealabil la temperatura camerei). Vreau sa atrag o atentie deosebita asupra alegerii margarinei - margarina trebuie sa fie cu un continut inalt de grasime- este de dorit sa fie aleasa margarina pentru prepararea copturilor. Daca nu gasiti- atunci amestecati jumatate la jumatate margarina cu untura curata de porc . Acesta este un aspect  foarte important,  ca sa va reuseasca cu succes prepararea aluatului in foi. Sau folositi untura curata dar mai putin de 200 de grame. Principalul , margarina sau untura sa fie lasate sa se incalzeasca la temperatura camerei.

Incepem :
Aluatul care a fost facut l-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Il impartim in 4 parti egale.

Impartim margarina in 4 parti egale. O parte de aluat va fi uns cu o parte din margarina taiata.

Mai jos voi descrie 2 metode usoare de prepararea a aluatului in foi . In alte retete ,voi mai descrie citeva metode , de asemenea usoare de facut . Rezultatul este egal. Urmariti dupa foto.

PRIMA METODA :Intindem foaia de aluat cu sucitorul , undeva de marimea 35 cm pe 55 cm.
Ungem bine cu o parte de margarina . Dupa aceia luam sucitorulil, si rasucim aluatul cu mare atentie pe el.. vezi foto .

Dupa ce am rasucit o parte de aluat  ,cu un  cutit cu virful ascutit taiem de-alungul lui pe mijloc. Vezi foto.

Aluatul il dezlipim de rasucitor si il taiem perpendicular in 2 jumatati sau o jumatate o suprapunem peste cealalta jumatate

Vom obtine 2 dreptunghiuri de aluat, care le suprapunem unul peste aluat. Gata. Am obtinut prima bucata de aluat in foi  . La fel procedam cu cele 3 bucati de aluat  unse cu cele trei bucati de margarina ramasa. Dupa aceia il invelim in pelicula si il punem la congelator,pina va fi nevoie sa preparam ceva din el.

Daca vrem sa preparam ceva in timp mai repede , lasati-l o noapte in frigider.

A DOUA  METODA

Aluatul preparat il impartim in patru parti egale si margarina la fel in patru parti.
Intindem aluatul . cam 30cmx40 cm .Luam o parte de margarina si ungem aluatul , dar nu minutios ca in prima metoda. Urmariti dupa foto. Impaturim aluatul in doua . Ungem din nou cu margarina ramasa ,care o avem din prima bucata, si impaturim inca odata in doua .Mai repetam inca odata procedura. Obtinem o bucata de aluat in foi cam de 8cmx12cm .Repetam cu toate celelalte 3 parti ramase de aluat si 3 parti de margarina aceiasi procedura.
In 10 minute am facut si aluatul dupa a 2 metoda. Deasemenea se prepara foarte repede.Se pastreaza in congelator

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepararea aluatului in foi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin