Chiftelute albe

de anisoara in Pui, 17 Ian 2010 | 7919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne tocata din piept de pui
  • 200 gr de cascaval ras
  • un ou
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute albe:


1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile carnea tocata.

2. Se ung mainile cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns in prealabil cu ulei.

3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.

4. Se misca putin platoul cu chiftelete de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita cu putin ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile ca sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute.Gata.
Chiftelutele s-au copt.

Se pot servi la masa ca atare sau se prepara un sos beshamel si se adauga pe ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste chiftelute.

http://www.bucataras.ro/retete/3431/salata-picanta-cu-chiftelute-albe.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute albe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miha 1

19.01.2010, 00:20

Imi place reteta asta!

Adinuta 1

19.01.2010, 00:45

si eu vazusem salata picanta si nu stiam despre ce chiftelute picante e vorba. M-am lamurit si mie imi place stilul tau de a gati

iry-gabriela 1

25.05.2012, 00:10

interesante si cred ca bune rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai