Kaiserschmarrn

de Oana in Prajituri, 23 Feb 2010 | 10848 vizualizari

 

Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smantana lichida
  • 125 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.

Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.

Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Reteta originala se serveste cu piure de mere sau compot de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

merceleo 1

23.01.2012, 14:49

Voiai sa scrii "Kaiserschmarrn" probabil?

diaconta 1

23.01.2012, 14:53

Merceleo,nu-i asa ca-i usor de analizat si criticat retetele? mai greu cu preparatul
daca nu preparam o mancare,nu scriem reteta,nu riscam nici sa gresim

Oana 1

25.01.2012, 11:09

Da, probabil...voi corecta Multumit/a?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos