Risotto cu legume

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2010 | 18152 vizualizari

 

Imi place in mod deosebit acest fel de mancare, imi lasa impresia ca orezul este apreciat aici la adevarata lui valoare, nu servit ca o garnitura sau un produs auxiliar si demonstreaza ca pregatit asa cum trebuie poate constitui in sine o masa delicioasa, aspectuasa si plina de arome. Italienii stiu foarte bine asta si il pregatesc in zici de feluri, preferatul meu este riotto cu hribi dar astazi va prezint reteta de la risotto cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de orez pentru risotto( arborio am avut eu acum ) ,
  • 50 grame de unt ( puteti inloui cu ulei de masline) ,
  • o ceapa mica,
  • 100 ml vin,
  • 350 ml supa de legume,
  • un dovlecel mic ( zucchini am pus eu, cel cu coaja verde inchis la culoare) ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici,
  • o tija medie de telina,
  • o lingura de ulei de masline,  
  • sare,
  • putin parmezan ( o lingura )  la sfarsit.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume:

 Preparare: pregatim legumele spalandu-le, curatam ceapa si tocam cubulete fine de tot atat ceapa cat si dovlecelul si ardeiul rosu si tija de telina. Separat intr-un vas pregatim supa de legume , adaugand cateva legume proaspete si radacinoase( patrunjel, telina, pastranac) condimentate cu sare si piper si le fierbem timp de 30 de minute pana obtinem o supa consistenta ( mai e si varianta rapida cu pregatit din cub de supa dar eu prefer varianta clasica).

    Dupa ce avem totul pregatit trecem la treaba: punem intr-un vas mai inalt untul la topit pe foc mic si cand este topit adaugam  ceapa si tija de telina tocate fin si le lasam pret de 2-3 minute amestecand cu grija . Adaugam apoi orezul si il lasam pana devine translucid , amestecand incet.   

   Dupa aceea  adaugam vinul si lasam sa fiarba la foc mediu pana la evaporare. Dupa ce s-a evaporat vinul turnam pe rand cate un polonic de supa fierbinte peste orez si amestecam incet cu o lingura de lemn pana la absortia totala a acestuia si apoi adaugam din nou cate un alt polonic.  Operatiunea va dura timp de aproximativ 15-17 minute pana este fiert orezul. Cu cateva minute inainte de a fi gata orezul adaugam ardeiul si dovlecelul cubulete, dupa ce au fost calite in prealabil 2 minute intr-un vas cu o  lingura cu ulei de masline, condimentate cu putina sare.   Amestecam incet si dupa ce am adaugat legumele si gustam spre final cand ne asteptam ca orezul sa fie gata.  In mod normal nu mai trebuie adaugata sare avand in vedere ca supa de legume a fost sarata si legumele calite aveau deasemnea sare, daca totusi mai trebuie adaugati la final.

    Se inchide focul cand orezul este fiert al dente, adica opune putina rezistenta atunci cand il sfaramam intre dinti  si daugam o lingura de parmezan ras si amestecam pana la omogenizare.  Vom obtine un risotto cu o consitenta cremoasa, cu o aroma aparte si placut la vedere. Noi l-am servit cu o salata mare de cruditati, a fost o masa perfect fara nimic altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sylvia 1

24.02.2010, 21:56

Multmesc mut pentru apreceri .
PapaBun ai perfecta dreptate, risotto e un preparat capricios, dureaza putin pana pana te deprinzi cu etapele dar merita . Si eu am dat rateuri la inceput cu el sau imi iesea prea fiert sau nu reuseam sa obtin consistenta aceea cremoasa specifica la risotto dar se invata relativ repede. O sa intru si la tine sa vad daca ai pus reteta ca as vrea sa vad o reteta de risotto facuta de tine multumec pentru aprecieri .

mihaelar63 1

25.02.2010, 08:22

pun reteta la favorite desi imi place mult orezul , n-am facut risotto niciodata .
daca isi da si papa bun girul am incredere ,inseamna ca e ok

Sylvia 1

01.03.2010, 23:34

O sa iti placa sigur

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cremos cu parmezan