Paine de casa

de anisoara in Piine, 28 Feb 2010 | 46049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 500 gr de faina de calitate superioara
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei fara miros
  •  Pentru ungerea painii:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori.

Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot continutului din vasul cu drojdie  si  framintati aluatul pina se va dezlipi de pe maini . In timpul framintarii se ung mereu  mainele cu ulei si se framinta cca 5-7 minute. Aluatul va fi elastic si moale la pipait.

Aluatul framintat se rastoarna pe partea cealalta in vasul care a fost framintat si se lasa sa creasca aproximativ 2 ore- totul depinde de temperatura camerei.
Iara se framinta si se pune in forma pentru coacerea painii , care se unge in prealabil cu putin ulei. Aluatul trebuie sa  umple forma pe jumatate. Se lasa din nou sa creasca la un loc caldut.

Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190-200C.

Inainte de a fi dat la cuptor se unge deasupra cu oul batut cu laptele.

Se coace in cuptorul incalzit bine timp de 40-45 minute. Dupa 10 minute de coacere se scade la temperatura de 170 C.

Painea gata coapta se scoate din cuptor, din tava si se pune pe un gratar, sa se raceasca .

Aceasta paine din fotografie a fost coapta in forma de silicon , in care am copt mai inainte checul auriu. Am ramas foarte multumita de utilizarea formei de silicon.
Laptele se poate inlocui cu apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

06.04.2010, 10:01

Anisoara,imi lipsesti pe site.Hristos a inviat!sper ca esti bine

bita 1

06.04.2010, 10:12

foarte bine arata

DanMonica 1

15.03.2012, 12:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine dupa reteta "Slabesti mancand"