Bame pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 2 Mar 2010 | 20835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
  • 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame pentru iarna:

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.

Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.

Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.

Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.

Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.03.2010, 16:59

Eu pun in fiecare an. Ne plac foarte mult bamele.

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:22

Oana 1

06.03.2010, 18:10

N-am mai mancat bame...de cand eram mica....in vara asta o sa iau neaparat Arata super borcanele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii picant