Coltunasi ca la mama acasa

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2009 | 27722 vizualizari

 

O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi ca la mama acasa:

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.

La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri sau de semiluna.Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)