Covrigei

de vanilla in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2010 | 26747 vizualizari

 

Ce face omul cand se plictiseste?
Pe mine cand m-a incordat plictiseala m-am pus de am facut 12 tavi de covrigei....
Offf offf

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei aveti nevoie de:
  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou+ un ou intreg
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte
  • sare
  • susan
  • cascaval
  • mac
  • boia
  • sare de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si galbenusul si se framanta bine. Va rezulta un aluat relativ moale.Se adauga apoi restul de faina si se framanta pana veti obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Se imparte astfel aluatul obtinut in doua bile. Se intinde prima bila pe masa si se decupeza din ea covrigei.

Se pun covrigeii intr-o tava unsa cu ulei si se lasa 5 min la crescut. Intre timp se bate oul bine -bine (I repeat like is no tomorow) si cu putin praf de boia dulce/iute cum va place si se ung covrigei.

Deasupra se pune fie mac sau susan, fie cascaval ras sau sare de mare.Se coc in cuptorul bine incins pentru 15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Mitinita 1

04.01.2011, 13:46

ptr astia m-as muta langa tine!!!super bine arata/12 tavi???wow

mamaieelena 1

20.01.2012, 12:24

ai aparat????????

vanilla 1

26.01.2012, 15:08

nu...manual

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza topita