Mini tarte cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 8 Iul 2010 | 5433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 75 g unt
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri mascarpone
  • 2 linguri lichior de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciocolata:

Blat:

Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se da la rece pentru jumatate de ora.

Crema:

Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se da deoparte si se amesteca pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, apoi se amesteca cu lichiorul de migdale si branza mascarpone. Se poate pune ceva mai multa branza mascarpone, in functie de consistenta pe care o doriti.

Aluatul se intinde in foaire subtire de cca 0.5 cm. Se decupeaza cercuri cu gura unui pahar. Fiecare cerculet de aluat se intinde in formele mici de tarta, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se lasa la racit apoi se "umplu" cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

cristinne 1

09.07.2010, 19:18

mascarponele)

epurasha2bb 1

09.07.2010, 21:06

miha ce m0ai nimerit cu reteta asta , mi-e tare pofta si e perfecta retata ta! asta o voi executa sigur sigur !salvat la favo si am lasat 5 furculite!

adry88 1

03.06.2011, 21:04

una si la mn

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata