Prajitura cu capsuni

de Oana in Prajituri, 28 Mai 2009 | 42535 vizualizari

 

Sa profitam din plin de sezonul capsunilor, cele de gradina, aromate si parfumate. Eu cumpar un kilogram pe zi :D , jumatate il mananc la chiuveta, in timp ce spal capsunile :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Capsunile se spala si se presara cu putin zahar. Se lasa deoparte pana pregatim aluatul de pandispan. Se incinge cuptorul.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.

Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile. Si gata! E foarte simpla compozitia.

Intr-o tava 20x30 cm se pune hartie de copt (eu mototolesc hartia bine in mana si apoi o asez in tava, se pune mult mai usor), apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.

Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).

Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

elena1988 1

04.03.2011, 18:37

aziz 1

04.06.2011, 22:19

mmmmm

Lau 1

04.06.2011, 23:13

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita