A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Celebra Pavlova cu crema si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Iata cum se prepara Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant: Albusurile trebuie tinute la temperatura camerei.  Intr-un vas incapator, se pun albusurile,...Citeste continuarea

Ciorba de legume - o reteta de post...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa Mai intai mi-am pregatit legumele. Am scos de la congelator morcovul si ardeiul rosu. Am curata ceapa, am...Citeste continuarea

Cum transformi un șnițel într-o...

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Prăjiți pâinea: Încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați feliile de pâine și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe...Citeste continuarea

Clatite pufoase - reteta de...

Postat de: bucatarasa in Dulciuri

Cum se prepara  Clatite pufoase - reteta de pancakes americane Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.     Intr-un...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructul pasiunii, un...

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de burta falsa cu pleurotus...

Postat de: Bucataras in Ciorbe

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta ....Citeste continuarea

Creveti cu edame si orez (un fel de...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: vasimur in Sirop / Compot

Curățăm cireșele de frunze și de codițe, le spalăm bine în apă rece și le punem apoi într-o strecurătoare ca să se scurgă apa. Observație: Dacă suspectați că...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi si mazare

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne de...

Postat de: Caty in Ciorbe

Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt...Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnati si...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie rondele. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata si se taie cuburi. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti...Citeste continuarea

Chiftele cu dovlecel la cuptor

Postat de: Caty in Mancaruri de legume

Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică. Radem și telemeaua. Zdrobim usturoiul. Tăiem...Citeste continuarea

Chiftele picante din peste

Postat de: dantes in Peste

Tocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu...Citeste continuarea

Cocosel cu sos de soia la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Taiati cocoselul in 4. Curati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul marunt si taiati ceapa in lamele. Amestecati ingredientele pentru marinata si ungeti bucatile de cocosel pe ambele parti....Citeste continuarea

Creveti in sos de unt si vin

Postat de: panacris in Fructe de mare

Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece. Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras

Postat de: Caty in Porc

Ceafa de porc se taie bucăți care se rumenesc pe toate părțile in uleiul fierbinte, menținând focul iute. Dopa ce se rumenesc bucățile de ceafa, se scot cu o paleta pe o farfurie...Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de rosii

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu broccoli si cabanos

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine.   Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute....Citeste continuarea

Ciorba de miel cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine. Între timp se curăță,...Citeste continuarea

Croissant mic dejun

Postat de: panacris in Sandvisuri

Croissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu...Citeste continuarea

Ciorba de stir rosu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor cu vin si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am...Citeste continuarea

Ciolan presat

Postat de: dantes in Porc

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o...Citeste continuarea

Creveti Saganaki

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa. Între timp se curăță, se...Citeste continuarea

Chec cu conopida si ton

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.  Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in...Citeste continuarea

Curry de dovleac cu lapte de cocos

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți.  Curățați și...Citeste continuarea

Creveti cu paste

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se...Citeste continuarea

Cuscus cu legume si cremvusti

Postat de: oanapl in Mancare copii

Se curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu soia

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Intr-o oala de 3l. am pus la fiert 2l. de apa. Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina curatate,spalate si tocate in cuburi mici le-am pus in oala cu apa. Soia am hidratat-o in apa...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu chefir si...

Postat de: oanapl in Ciorbe

Se curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și...Citeste continuarea

Ciorba acra de iarna

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: crisselich in Vita

Carnea se curata de grasimea si zgarciurile care-s in plus. Apoi o taiem in cubulete de 1-2 cm. Taiem 2 cepe in felii subtiri, si celelalte julienne. Usturoiul se taie fin. Ardeiul iute se...Citeste continuarea

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe...Citeste continuarea

Covrigi cu unt si cascaval

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se...Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita in tigaie de...

Postat de: mirela0911 in Porc

Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si pastai de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Constelatialeu in Piine

Mi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumaturi

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert. Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul...Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos,...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara Curry de pui cu lapte de cocos, reteta delicioasa cu o savoare exotica: Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau...Citeste continuarea

Cosulete de jambon umplute cu...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat...Citeste continuarea

Clementine inghetate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le  mixati cu siropul de artar...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe pestrita...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul...Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne...

Postat de: momo121 in Vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...Citeste continuarea

Chifle pentru burgeri facute in casa

Postat de: costi7hector in Piine

Pentru aluat: amestecam apa, laptele si untul si le punem pe foc pana se topeste untul. Nu lasam sa fiarba. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca atata timp pana putem pune degetul in lichid si...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [...Citeste continuarea

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]