A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ostropel

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se scot...Citeste continuarea

Orez cremos cu piept de pui in sos

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de: oanapl in Curcan

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....Citeste continuarea

Osanza pentru aluat foitaj

Postat de: Constelatialeu in Porc

In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea

Orez cu ardei gras, praz si pulpe...

Postat de: katty in Pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...Citeste continuarea

Omleta cu fulgi de porumb si lapte

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Batem ouăle cu un praf de sare și laptele.  Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins.  Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem...Citeste continuarea

Omleta 3 in 1

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Bagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza . Carnatul se taie rondele Ceapa si ardeii se maruntesc . Oule se bat cu putina sare . Puneti la...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: robert_badica in Porc

Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...Citeste continuarea

Orecchiette colorate, cu unt, sunca...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....Citeste continuarea

Oua posate cu legume si somon afumat

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Rosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea

Ostropel de porc la Multicooker...

Postat de: katty in Multicooking

Taiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...Citeste continuarea

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de...Citeste continuarea

Omleta cu vinete

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Vanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea

Omleta de duminica

Postat de: panacris in Cook and smile

Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim...Citeste continuarea

Orez cu scoici si chorizo, gatite...

Postat de: panacris in Fructe de mare

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....Citeste continuarea

Ovocado

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi...Citeste continuarea

Oua cu zucchini, la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Dovlecelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei . Adugati zucchini...Citeste continuarea

Omleta bogata

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul,...Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de post

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea

Orecchiette cu piept de pui

Postat de: RODIMUR in Paste

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea

Ostropel cu carne de gaina

Postat de: Bunica in Pui

Cele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute....Citeste continuarea

Orez cu carne de vacuta si spanac

Postat de: mihaelar63 in Vita

Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se...Citeste continuarea

Oua cu chorizo si kapia copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...Citeste continuarea

Omleta cu ciupercute

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine. Când ciupercuțele s-au scurs...Citeste continuarea

Osso Buco alla Milanese

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...Citeste continuarea

Omleta cu rosii cherry, mozzarella...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se dă mozzarella pe răzătoarea mare. Se curăță firele de ceapă, se spală și se taie rondele. Ouăle se sparg într-un...Citeste continuarea

Ochiuri la cuptor, in cuiburi de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire. Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se...Citeste continuarea

Orez cu lapte la slow cooker Crock Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

In vasul aparatului slow cookerului Crock Pot punem orezul spalat, laptele, sarea, zaharul vanilat si zaharul. Acoperim si pornim pe High pentru 2 ore. Servim cu scortisoara pudra presarat deasupra. Citeste continuarea

Omleta cu galbiori

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta  aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica...Citeste continuarea

Orez cu lapte la slow cooker Crock Pot

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Orezul se clateste sub jet de apa si se lasa la scurs, dupa care se adauga in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Se pune laptele, se seteaza functia Hight pentru 3 ore- 3:30 . inainte...Citeste continuarea

Oua in sos basquaise

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se prepară sosul basquaise, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de...Citeste continuarea

Orez cu lapte de migdale la slow...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Orezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului slowcooker Crock Pot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Aparatul pentru gătit slow, de la Crock Pot,...Citeste continuarea

Orez cu lapte, piure de mar,...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie...Citeste continuarea

Omleta cu broccoli si telemea, la...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea...Citeste continuarea

Omleta cu spanac si mozzarella

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a...Citeste continuarea

Orez cu sparanghel si chiftelute

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Ouăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3...Citeste continuarea

Omleta din oua de gasca

Postat de: panacris in Cook and smile

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci, dovlecei si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam dovlecelul de coaja si il radem pe razatoarea mare. Presaram putina sare si il lasam 15 minute, apoi il scurgem bine. Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem bine si le taiem...Citeste continuarea

Otet de mere cu miere de albine,...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat,...Citeste continuarea

Omleta cu friptura de pui, carnati...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;)...Citeste continuarea

Omleta bicolora

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță. Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic. Se...Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de: cristeena20 in Peste

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să...Citeste continuarea

Orez cu broccoli

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Ceapa se curata, se toaca. Usturoiul se curata si se taie in doua. Se adauga intr-o cratita in care am pus apa la fiert. Am spalat si taiat in buchetele mici broccoli. Dupa ce apa a...Citeste continuarea

Orez cremos cu sparanghel si bacon

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume. Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]