Acadele

de novembber in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 8241 vizualizari

 

Anul acesta am facut mici cadouri de Mos Niculae cu nuielele specifice, clementine si acadele :)

 

INGREDIENTE

sirop de zahar:

  • 2 cups (410 g) zahar
  • 1 cup (236ml) apa
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie

acadele:

  • 1 cup (236 ml) sirop de zahar
  • 1 cup (205 g) zahar
  • 1/2 cup (118 ml) apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele:

     Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.

     Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un ibric (se toarna mai usor) pe foc mic, amestecandu-se des. Se lasa cam 30 de minute apoi se mareste focul un pic, 5-10 min, ca sa se caramelizele si sa capete culoare. Se lasa sa se raceasca usor (nu de tot!) apoi se toarna pe foaie de copt si se pune betisor (eu am folosit de bambus). Se lasa sa se intareasca 15-20 min, se dezlipesc (ies usor) si se impacheteaza in folie de plastic sau celofan. Ies aproximativ 30 de acadele.

     Se servesc cu drag.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Manevrati cu atentie zaharul incins, poate provoca arsuri grave.

2

Se pot folosi coloranti si arome, sau in loc de apa la acadele sa fie suc de mere si scortisoara... dupa plac. :)

RETETA IN IMAGINI

Acadele-0
Acadele-1
Acadele-2
Acadele-3

COMENTARII (12)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

07.12.2011, 15:17

diana, si sa zic, as bea o acadea?
hai ma ca asa las siropul si-l beau )))

Cris2711

Cris2711 1

07.12.2011, 17:02

mirela0911

mirela0911 1

07.12.2011, 19:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24