Adjica simpla (1)

de anisoara in Conserve, 15 Sep 2010 | 45785 vizualizari

 

Voi expune 3 recete de adjica. Daca cineva va citi retetele si ma va putea corecta cu denumirea , o sa-i fiu recunoscatoare. Nu cunosc , cum ar putea sa se numeasca la voi asa gustare. Prima reteta va fi reteta de baza pentru prepararea mai departe a adjicai.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii carnoase 
  • 1 kg de ardei dulce rosu sau gogosari
  • 0.5 kg de ceapa
  • sare dupa gust. 
  • 200 ml de ulei fara miros
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adjica simpla (1):

Rosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile  si gogosarii se spala  , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie in cuburele si se prajeste -putin rumenita. Ceapa prajita se toarna peste legumele tocate si se pune vasul  la fiert. Se fierbe 15 minute din momentul fierberii.  Se sareaza dupa gust. 

Se toarna in borcanele sterilizate pana se umplu bine si se trage capacele cu masina speciala.  Se pun la racire pentru 24 ore sub plapuma.  Aceasta zacusca este o baza , pentru prepararea  altor mancaruri, de aceia pe timpuri conservam- 20 de kg de rosii pe sezon dupa asa metoda. In aceasta reteta se poate varia cu cantitatea de ardei- adica mai mult sau fara.

TOT SECRETUL  SI GUSTUL VETI OBTINE IN IARNA , CAND SE VA  DESCHIDE BORCANUL
 
1.  ADJICA - se deschide borcanul , se adauga o capatina SAU JUMATATE  de usturoi curatat si pisat bine cu sare, un mar tare la miez, dat   prin razatoare, piper negru macinat, putin busuioc si totul se amesteca foarte bine. Se lasa pentru 30 minute, ca sa-si imbibe aroma bine si se serveste la masa in stare rece, la mancarurile din peste sau carne. La preferinta se poate adauga ardei iute pisat marunt, dar aceasta este o varianta mai blanda la gust. Gustul iute il primeste de la usturoi. Daca gustati si vi se pare ca ati vrea sa fie putin mai acrisoara, adaugati o lingurita de otet de masa.

2. Continutul din borcan  se  foloseste ,  ca baza pentru prepararea diferitor sosuri cu carne si cartori, sau simplu,  pentru sosuri.

3. Se foloseste la prepararea sarmalelor

4. Se foloseste la preparare felului intai

5. Se foloseste, ca sos pentru piZza. s.a.m.d.


Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica simpla (1)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

anisoara 1

16.09.2010, 22:00

Anamaria, receta aceasta contine componente asemanatoare cu acele a giveciului, dar este cu totul altceva . Nu putem spune ca carne prajita si supa cu carne este aceiesi mancare. Da ai dreptate acest sos se poate folosi si la ciorbe , si la sarmale ceiea ce am scris la urma Dar anume receta de adjica cu mar si busuioc ii reda acel gust , care vreau sa -l redau in aceasta receta . Multumesc

anisoara 1

16.09.2010, 22:00

Medi cu placere

adry88 1

23.05.2011, 11:17

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali