Adunare generala de carnati cu fasole- Godina

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 7 Mar 2016 | 717 vizualizari

 

Il stim pe domnul politist Godina . Chiar de prin toamna. Baiatul meu mi-a facut ,, cunostinta ''cu postarile  pline de umor  si dezinvolte ale acestui brav politist . Bucataras ne provoca sa-i gatim ceva de mancare .


 Ma gandesc ce sa-i pun eu rapid pe masa omului daca mi-ar calca pragul . O fasole cu carnati si muraturi . Dau ce am eu mai bun fasole alba cu bob mare si untos  , pun la bataie rezerva proprie , stratergica si preferata de carnati afumati . Pana bea omul o tuica de aia adevarata eu am terminat  de pregatit masa . Adunarea aceasta generala de fasole cu carnati  are in deschidere o tuica buna veritabila si garda de muraturi !!!


  


 

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carnati afumati - diverse sortimente
  • 750 gr fasole alba prefiarta 
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 bucata praz
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri pasta kapia 
  • 1 lingura boia ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ardei iuti tocati
  • 4 linguri ulei
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adunare generala de carnati cu fasole- Godina:

  1. Am scos de la congelator carnatii si fasolea .
  2. Am curatat si spalat legumele .
  3. Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat .
  4. Am taiat cubulete ceapa si prazul - partea alba .
  5. Am pus carnatii portionati sa se prajeasca in ulei . Canda acestia au devenit rumeni si au eliberat aromele  se aduga ceapa si prazul tocate .
  6. Tocati rosiile marunt .
  7. In momentul in care ceapa este sticloasa se pune pasta de ardei +boiaua si se amesteca .
  8. Imediat se pun si cubuletele de rosii .Sarati .
  9. Puneti la fiert fasolea alba prefiarta , cimbrul si foaia de dafin+ 1 cana cu apa .
  10. Dupa 20 minute cand lichidul in exces a scazut se amesteca in mancare ardeiul iute rondele si partea verde de la praz tocata .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Serviti adunarea generala de fasole cu carnati cu garda de muraturi si  o tuica de prune veritabila .
 

TIPS-URI

1

Nu lasati boiaua de ardei sa se prajeasca , va deveni amaruie . Mancarea va capata o culoare frumoasa daca este pusa cand se prajeste ceapa, se amesteca si apoi imediat se adauga lichid .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431230
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431231
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431232
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431233
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431235
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431237
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431238
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431239
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431240
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431241
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431243
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431244
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431247
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431250
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431251
retete culinare - Adunare generala de carnati cu fasole- Godina 431252

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:54

Dia ,avem ganduri ascunse . Dorim sa aiba reactii mai lente ))

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:54

Cristina

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:55

MimI

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S