Agar agar cu fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 15 Oct 2011 | 9045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 5 g agar agar pudra (o lingurita rasa)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fructe de padure: mure, afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Agar agar cu fructe de padure:

In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de comercializare este fie de pachete cu fire de culoare alb- sticloasa, fie pachetele cu gelatina pudra. Pe ambele scrie cum se folosesc. Eu am cumparat pudra. Arata ca in poza.

Ce este agar agar? O gelatina vegetala provenita dint-o serie de alge rosii (agarofite). Spre deosebire de gelatina care se gaseste in comert si care este de origine animala, agar agar se poate fierbe fara probleme. Poate fi folosita in jeleuri, puddinguri, creme, aspicuri vegetariene si in orice va incita imaginatia :) Este foarte des folosit in Filipine, Japonia, India (unde se numeste China grass), China.

Cantitatile folosite (conform celor scrise pe pachet) sunt cam 5 g de agar agar la 500 ml de lichid. Eu am facut un foarte rapid jeleu cu fructe de padure, foarte apreciat de copii si care e gata in 10 minute.

 

  • Amesteca apa cu zaharul si agar agar intr-o craticioara. Pune craticioara pe foc, pana ce zaharul s-a dizolvat. Amestecul trebuie sa dea un clocot mic.
  • Lasa jeleul sa se racoreasca putin (nu foarte mult, pentru ca se solidifica foarte repede) si pregateste formele in care il vei pune. Eu am niste forme mici de silicon, dar poti folosi forme din orice material doresti. Pune cateva fructe de padure pe fundul formelor.
  • Amesteca in lichid esenta se vanilie si toarna lichidul in forme. Lasa la racit cateva ore, la temperatura camerei sau in frigider
  • Ca sa scoti usor jeleul din forma, trece lama unui cutit ascutit pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Agar agar cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec de cacao fructe