Alba ca zapada

de Rocsi in Prajituri, 1 Ian 2011 | 2191 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 3 foi:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic amoniac
  • 1 esenta vanilie
  • faina cat cuprinde(pana iese un aluat usor de modelat si nelipicios)

crema:

  • 600 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 150 gr unt
  • suc de la o lamaie
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Mai intai pregatim crema:

punem laptele intr-un ceaunel la fiert cu pliculetul de zahar vanilat.

faina o amestecam cu zaharul si cu putin din laptele pus la fiert.

amestecam bine ,sa nu ramana cocoloase de faina.

cand laptele fierbe,il tragem de pe foc si turnam amestecul de faina.

il punem iar pe foc,si il amestecam pana se ingroasa ca o budinca.

cand este gata ,punem crema la racit.

dupa ce s-a racit ,taiem 150 gr unt cubulete(de la temperatura camerei) si il mixam impreuna cu crema.

apoi turnam treptat zeama de la o lamaie ,nu foarte mare si putina coaja de lamaie,si o incorporam bine de tot.

framantam pentru foi:

mixam ouale cu zaharul.

apoi adaugam uleiul si laptele si le omogenizam.

punem esenta de vanilie si amoniacul stins.

la urma turnam faina treptat,pana obtinem consistenta dorita.

il lasam 15 minute la odihnit.

luam o tava mai mare de aragaz.

o ungem pe dos cu putin ulei.

impartim aluatul in 3 parti egale.

intindem prima foaie pe dosul tavii.

o dam in cuptorul incins,pana se coace,devine putin aurie.

la fel procedam si cu celelalte doua.

intr-o tava asezam prima foaie.

turnam jumate din crema peste.

apoi puneam a 2a foaie si restul de crema si iar foaie.

punem un fund de lemn deasupra iar peste ceva greu.

lasam la loc rece.

apoi taiem si servim!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Alba ca zapada-0
Alba ca zapada-1
Alba ca zapada-2
Alba ca zapada-3
Alba ca zapada-4
Alba ca zapada-5
Alba ca zapada-6

COMENTARII (24)

mena29 1

05.01.2011, 14:37

nota 10

Rocsi 1

06.01.2011, 11:10

kamy,mena

adry88 1

21.05.2011, 15:56

foarte bunnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04