Alba ca zapada

de ionela2682 in Prajituri, 12 Mar 2011 | 18229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar,
  • 7 lg ulei,
  • 7 lg lapte acru(sau lapte),
  • 2 oua,
  • sare,
  • 1 plic amoniac stins in putina zeama de lamaie sau otet,
faina cat cuprinde,
Crema se prepara din :
  • 1 l lapte,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet unt,
  • 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra),
  • 1 lamaie,
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei

pentru crema se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine   nu raman cocoloase(eventual folositi mixerul) , restul de lapte se pune pe focimpreuna cu  1 cana de zahar, la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand la final adaugam coaja si sucul de la o lamaie. Cu crema astfel obtinuta ungem foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ionela2682 1

14.03.2011, 14:58

goldielocks e binevenit comentariul tau ...asa ziceam si eu ,amoniacul este amoniac!

adry88 1

09.06.2011, 15:33

Msclaudish 1

28.03.2012, 09:27

foarte gustoasa si pufoasa prajitura, credetima am facut o si eu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa ca la mama acasa