Alba ca Zapada

de ALIGIULIA in Prajituri, 23 Noi 2012 | 7822 vizualizari

 

ACEASTA E TRADITIONALA PRAJITURA alba ca zapada PE CARE MAMA O FACEA DE SARBATORI.....

 

INGREDIENTE

  • PENTRI 3 FOI
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • 1 ingurita amoniac stins in otet sau in zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie,mirodenii
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (700-800 gr)
  • CREMA
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri de faina sau de amidon
  • 2 pahare de zahar
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 1 pachet unt sau margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:

Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.

Scoateti mixerul si incepeti sa framantati cu mana adaugand faina cat trebuie pana ce aveti un aluat potrivit de tare ..cam ca la paine....Lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora apoi impartiti-l in 3 mingi. Fiecare minge se intinde pe dosul tavii de aragaz (pe rand) cu sucitorul pana devine o foaie subtire. Tava o ungeti bine pe dos cu ulei, puneti mingea de aluat si cu sucitorul intindeti ca la foaia de taitei ,la sfarsit taiati marginile in plus cu un cutit si dati la cuptor 20 minute.

Odata coapte foile se desprind cu ajutorul unui cutit si se umple cu urmatoarea crema: luati deoparte o cana de lapte, amestecati-o bine cu faina sa nu faca cocoloase, puneti zaharul si apoi rasturnati peste restul de lapte si puneti la foc mic. Nu uitati sa amestecati mereu sa nu se prinda. Cand incepe sa se ingroase bine ca o budinca luati de pe foc puneti coaja de lamaie, zeama de lamaie si untul sau margarina cuburi .

Amestecati mereu si asa calda puteti umple foile (va sfatuiesc sa folositi un polonic si sa turnati pe toate foile)

Prajitura se asambleaza in felul urmator: in tava de la aragaz pe care ati copt foile se pune prima foaie, apoi crema, apoi a doua foaie, crema si apoi ultima foaie. Nu va speriati daca se mai rup foile cand le puneti una peste alta, crema calda le va inmuia si nici nu se observa. La sfarsit acoperiti bine cu un prosop umed si puneti o greutate peste ea (eu de obicei pun un scaun intors sau carti mai groase) pana a doua zi cand o puteti taia si servi cum va place.

SA AVETI SPOR!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Alba ca Zapada 189816
retete culinare - Alba ca Zapada 189818

COMENTARII (7)

Dana_Retetegg 1

27.11.2012, 16:03

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:28

:

adela_64 1

05.11.2013, 14:45

Super ! La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S