Alba ca zapada

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2354 vizualizari

 

By Aligiulia!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 600-700 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g margarina rama

Decor:

  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.

Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Se coc pe rand cele 3 foi.

Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Odata coapte foile, trecem la crema.

Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.

Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.

Amestecam pana cand margarina se topeste.

Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.

La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.

A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Alba ca zapada-0
Alba ca zapada-1

COMENTARII (46)

Angelina_Elena 1

03.12.2012, 15:24

Bya, te servesc cu mare drag!

Dana_Retetegg 1

05.12.2012, 00:06

Ce bunaa! Prajitura copilariei

Angelina_Elena 1

05.12.2012, 00:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04