Alba ca zapada

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Dec 2012 | 5574 vizualizari

 

By Aligiulia!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 600-700 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g margarina rama

Decor:

  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.

Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.

Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Se coc pe rand cele 3 foi.

Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.

Odata coapte foile, trecem la crema.

Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.

Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.

Amestecam pana cand margarina se topeste.

Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.

La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.

A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu