Alba ca zapada

de mary993 in Prajituri, 2 Aug 2013 | 8917 vizualizari

 

Aceasta e reteta de la scumpa mea mama..azi mi-am propus sa o gatesc pentru ca e sfarsit de saptamana;)este foarte ieftina si destul de rapida..eu am facut-o in reprize asta multumita copilasului meu;)

 

INGREDIENTE

PENTRU FOI:

  • 2 oua
  • 150gr zahar
  • 50gr unt
  • 3lg miere de albine
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde

PENTRU CREMA:

  • 200ml lapte
  • 2 lg gris
  • 200gr unt\margarina
  • 200gr zahar pudra
  • 2\3 felii de lamaie
  • 1lg zahar vanilat
  • gem de caise,portocala,ginger..la placere
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

PENTRU FOI :

Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale..

Se imparte in 4 si se cocfoi pe  dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt)

Foile se fac in mai putin de 8min la 220°.

PENTRU CREMA :

200ml lapte se pun pe foc,se lasa la fiert apoi se pune grisul si se mai lasa la fiert timp de 3 min.Se pune deoparte la racit

Deoparte se freaca untul cu zaharul pudra,zaharul vanilat sau vanilie si se storc 3-4 felii de lamaie.(eu am pus mai mult pentru ca imi place ca sa se simta in crema gustul ei )

Cand e laptele si grisul rece se pune untul frecat cu zaharul,lamaia,vanilia impreuna..

Apoi se pune foaie-gem-crema-foaie-gem-crema..

Deasupra se pune zahar pudra.se lasa la rece cel putin 3 ore.

 

COMENTARII (12)

Panacris 1

22.09.2013, 14:07

Bine ai sosit!

laura2002 1

22.09.2013, 18:00

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:40

foarte buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04