Alba ca zapada

de mary993 in Prajituri, 2 Aug 2013 | 14640 vizualizari

 

Aceasta e reteta de la scumpa mea mama. Azi mi-am propus sa o gatesc pentru ca e sfarsit de saptamana ;) Este foarte ieftina si destul de rapida... eu am facut-o in reprize asta multumita copilasului meu ;)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOI:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 3 lg miere de albine
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • PENTRU CREMA:
  • 200 ml lapte
  • 2 lg gris
  • 200 gr unt\margarina
  • 200 gr zahar pudra
  • 2\3 felii de lamaie
  • 1 lg zahar vanilat
  • gem de caise, portocala, ginger... la placere
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

PENTRU FOI :

Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale..

Se imparte in 4 si se cocfoi pe  dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt)

Foile se fac in mai putin de 8min la 220°.

PENTRU CREMA :

200ml lapte se pun pe foc,se lasa la fiert apoi se pune grisul si se mai lasa la fiert timp de 3 min.Se pune deoparte la racit

Deoparte se freaca untul cu zaharul pudra,zaharul vanilat sau vanilie si se storc 3-4 felii de lamaie.(eu am pus mai mult pentru ca imi place ca sa se simta in crema gustul ei )

Cand e laptele si grisul rece se pune untul frecat cu zaharul,lamaia,vanilia impreuna..

Apoi se pune foaie-gem-crema-foaie-gem-crema..

Deasupra se pune zahar pudra.se lasa la rece cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada fina