Alba ca zapada

de luminita20_2006 in Prajituri, 2 Mai 2009 | 12009 vizualizari

 

O prajitura pe cat de simpla pe atat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic amoniu
  • faina   
        Crema:
  • 0,5 lapte
  • 3 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Pentru foi:

Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).

Crema:

Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.

Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.

PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

02.05.2009, 18:57

adica de la mama.........uf...asa cand scrii pe intuneric

Bucataras 1

02.05.2009, 19:27

Salut, Lumi, bine ai venit rpintre bucatarasi. Poti sa-ti corectezi retetele dind click pe "modifica reteta"

elena1988 1

04.03.2011, 17:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu nuca