Alba ca Zapada (Lamaita)

de - TABITA - in Prajituri, 14 Apr 2013 | 15680 vizualizari

 

Inca de cand eram mica aveam de la o prietena o reteta de prajituri Alba ca Zapada, insa doar acum m-am decis sa o incerc. Pentru foi m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • 1 varf de sare

Pentru crema:

  • 1 plic crema pentru Alba ca Zapada Dr Oetker
  • 1 litru bautura Joya soia Calciu rece
  • 80 g zahar
  • 40 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Decor:

  • cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Foi:

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.

Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se adauga laptele.

Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti, pe care le intindem pe dosul tavii.
Coacem in cuptorul incins la 160-170°C, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile devin usor maronii.

Daca foile sunt putin tari, ele se vor mai inmuia de la crema cat sunt la frigider.

Crema:

Se pune continutul plicului intr-un vas, se adauga zaharul si laptele rece de la frigider si se amesteca imediat cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare.

Cu ajutorul mixerului se amesteca untul (la temperatura camerei) timp de 1 minut cu zaharul pudra pana devine spumos.

Se adauga untul batut spuma peste crema si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se adauga la crema coaja si sucul de lamaie.

Cu aceasta crema obtinuta se umplu foile dupa ce s-au racit, se aseaza un fund de lemn sau o greutate peste foi.

Se da la rece pana a doua zi si se portioneaza in forma de romburi.

La final, se presara cocos.

ps:Crema se pune doar intre foi. Eu am mai pus si pe deasupra ca aveam prea multa.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Bautura de soia se poate inlocui cu lapte.

RETETA IN IMAGINI

Alba ca Zapada (Lamaita)-0
Alba ca Zapada (Lamaita)-1
Alba ca Zapada (Lamaita)-2
Alba ca Zapada (Lamaita)-3
Alba ca Zapada (Lamaita)-4
Alba ca Zapada (Lamaita)-5
Alba ca Zapada (Lamaita)-6
Alba ca Zapada (Lamaita)-7
Alba ca Zapada (Lamaita)-8
Alba ca Zapada (Lamaita)-9
Alba ca Zapada (Lamaita)-10
Alba ca Zapada (Lamaita)-11
Alba ca Zapada (Lamaita)-12
Alba ca Zapada (Lamaita)-13
Alba ca Zapada (Lamaita)-14
Alba ca Zapada (Lamaita)-15

COMENTARII (36)

- TABITA -

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:19

Cris

- TABITA -

- TABITA - 1

02.08.2013, 16:20

gio

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:30

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!