Alcazare

de Miha in Prajituri, 7 Apr 2011 | 13222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri batute
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga taiata la un capat) si formam rondele mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajiturelele incep sa-si schimbe culoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Prajiturelele se fac mici, de cca 2-3 cm, cat sa poata fi mancata dintr-o singura miscare. :))) Eu nu am tava mare de aragaz si le-am facut mai mari, altfel riscam sa se lase bezeaua. Ca sunt mari, ca sunt mici, sunt la fel de delicioase, nu va faceti probleme ca nu se vor manca. :)))

Galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul. Adaugam cacaoa. Turnam laptele putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia. Punem la fiert pe aragaz la foc mic sau pe baine-marine, pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se ia cate 1 lingura de "budinca" si se incorporeaza in untul frecat spuma. La sfarsit punem si esenta de rom dupa gust. Dam putin la rece sa se intareasca.

Prajiturelele se lipesc 2 cate 2 cu crema obtinuta, iar marginile se tavalesc prin nuca macinata. Etapa peste care eu am sarit cu nonsalanta. :)))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Alcazare 96963
retete culinare - Alcazare 96964
retete culinare - Alcazare 96965

COMENTARII (38)

Miha 1

18.04.2011, 16:45

Pricomigdalele pe care le stiu eu de la cofetarie erau tari ca niste biscuiti. Astea au cam acelasi gust, doar ca sunt mai moi, nu sunt crocante.

adry88 1

01.06.2011, 21:17

bune

Valclaudia 1

10.12.2013, 21:15

mamaaaaaaa, ce-i aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: