Alcazare/Alcazale

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 7399 vizualizari

 

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezele:

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Un praf de sare
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2galbenusuri de ou
  • 100 g zahar tos
  • 15 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Esenta rom
  • Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare/Alcazale:

Mod de preparare bezea:

Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.

Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.

La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.

Am pus si esenta de rom.

Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.

Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.

Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.

Daca nu aveti cuptor  electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.

Bezelele trebuie  sa se usuce  doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.

 

Intre timp am preparat crema.

Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi  si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.

Am  lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.

Am pus crema ca sa  ramana si în exterior,apoi  am presarat pe margine nuca macinata.

Se pastreaza la rece.

  

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare/Alcazale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Geanina87 1

19.04.2015, 21:28

anca_rm 1

20.04.2015, 13:14

din astea facea cumnata mea , candva ...ce bune erau , iar ale tale arata de milioane

mirela0911 1

20.04.2015, 14:35

Cred ca-s delicioase! Am trecut reteta la favo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide