Alioli

de botcrina in Sosuri, 6 Iun 2013 | 4611 vizualizari

 

Acest sos este de origine Catalana și este răspândit în toată Spania. Numele provine din cuvintele catalane pentru cele două componente principale: tot (usturoi) si oli (ulei). Se poate servi cu carne, pește sau legume - ori pe pâine.
Eu am facut atât alioli traditional cât şi o altă variană cu gogoşari.

 

INGREDIENTE

  • 8 căţei potriviţi de usturoi
  • 2 albuşuri de ou
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 cana ulei de măsline extra virgin (eu am folosit ulei de floarea soarelui)
  • sare după gust
  • 4-5 felii goşoşari muraţi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alioli:

Alioli

Într-un vas înalt  blendăm 4 căţei de usturoi, adăugăm albuşurile, după care punem ulei puţin câte puţin până devine un sos cremos.

Blendăm în continuare adăugând cele două linguriţe de suc de lămâie.

Alioli cu gogoşari

În cazul acestui sos blendăm prima dată gogoşarii apoi usturoiul, le amestecăm apoi procedăm la fel ca în reţeta de mai sus.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Alioli-0
Alioli-1
Alioli-2
Alioli-3

COMENTARII (32)

botcrina

botcrina 1

08.06.2013, 09:40

delia64

delia64 1

08.07.2013, 19:52

botcrina

botcrina 1

08.07.2013, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!